O familie de români din Italia a şocat după ce a pus la uscat cârnații pe balcon. Cum au reacţionat localnicii

O familie de români din Italia a stârnit curiozitatea localnicilor, după ce au pus cârnați tradiționali la uscat pe balustrada balconului.

25 dec. 2022, 21:16
O familie de români din Italia a şocat după ce a pus la uscat cârnații pe balcon. Cum au reacţionat localnicii
Cârnați puși la uscat pe balconul unui apartament din Italia

O publicație locală din Italia a surprins în imagini balconul unui apartament unde au fost întinși cârnați românești tradiționali. Se pare că familia a ținut să respecte tradițiile de sărbători, inclusiv prepararea cârnaților și punerea lor la uscat.

„Dacă se usucă hainele de ce nu se pot usca și cârnații? Se întâmplă la Modica, în inima orașului și exact în Viale Medgalie d’Oro, unde o familie de români a decis să atârne mai multe șnururi de cârnați pe sârmele unde rufele sunt de obicei atârnate la uscat. Este un sistem străvechi de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscați datorită temperaturilor reci”, relatează presa din Italia, potrivit stiridiaspora.ro.

Citește și: Reţeta bunicii pentru cârnaţi de casă afumaţi. Secretul pentru un preparat tradiţional irezistibil

Mai mulți internauți au spus că nu este ceva neobișnuit, pentru că în mai multe regiuni din Italia cârnații se pun la uscat astfel.

„Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați când fac asta”, a răspuns o persoană.

„Nu văd nimic izbitor, mergând înapoi cu 50 de ani am făcut poate mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am făcut adevărate întinderi de ardei iute uscat, dar atunci nu s-a făcut nicio știre”, a comentat altcineva.

Citește și: El este românul care susține că este plătit în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Câți bani câștigă pe oră VIDEO