O farmacistă din Brasov, confirmată cu coronavirus. Opt farmacii din judeţ au fost închise

O farmacistă din municipiul Brașov a fost confirmată cu coronavirus, fiind contact al primul pacient depistat din județ, un bărbat întors din Statele Unite ale Americii.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 18:46
O farmacistă din Brasov, confirmată cu coronavirus. Opt farmacii din judeţ au fost închise

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat pentru Agerpres faptul că testele pentru farmacistă au indicat că aceasta este infectată cu coronavirus. În prezent femeia este internată în spital, cu simptomatologia specifică infecţiei cu COVID-19.

Farmacista este contact al bărbatul care s-a întors din Boston, Statele Unite ale Americii.
 
 
Conform preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Braşov, femeia a fost în concediu în ultimele zile şi doar „a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute”, aceştia aflându-se, în momentul de față, în autoizolare.
 
De asemenea, lanțul de farmacii a luat decizia închiderii a opt unități din Brașov pentru dezinfecție în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, în Brașov vor mai deschise doar patru unități din cadrul lanțului, din cauza lipsei de personal.
 
„Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop”, a mai afirmat Mirela Zamfirescu.
 
Bilanț coronavirus în România

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Pentru a reduce răspândirea pandemiei de coronavirus, autorităţile au adoptat, progresiv, mai multe măsuri care au afectat companiile şi angajaţii din multiple sectoare.