O fată de 11 ani a murit, alta este în stare gravă la spital după ce o mașină scăpată de sub control le-a lovit 

O fată a murit şi alta este în stare gravă după un accident produs în localitatea Țibana, județul Iași. Cel două fete au fost lovite de o maşină scăpată de sub control în timp ce se jucau pe marginea drumului.

26 mai 2023, 13:02
O fată de 11 ani a murit, alta este în stare gravă la spital după ce o mașină scăpată de sub control le-a lovit 

O fată de 11 ani a murit, alta e în stare gravă la spital, după ce au fost lovite de autoturism în satul Domnița, județul Iași. Din primele date, șoferul ar fi pierdut controlul mașinii, ar fi părăsit şoseaua, s-ar fi izbit de un stâlp de electricitate, după care le-a lovit în plin pe cele două fete care se jucau pe marginea drumului.

De asemenea, o a treia minoră, iubita șoferului care a provocat accidentul, a fost rănită.

Toate cele trei copile au fost transportate la spital, dar în timpul nopții una dintre ele a murit. Cealaltă fetiță a suferit mai multe traumatisme printre care și un traumatism cranio cerebral. Se află în continuare sub atenta supraveghere a specialiștilor din cadrul Spitalului Sf. Maria din Iași.

Citește și: Microbuz cu copii, implicat într-un accident în Suceava. Șofer rănit, după ce a intrat cu duba într-un magazin

„În jurul orei 22.00, La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, au fost admise trei victime a unui accident rutier. Din acelasi accident rutier, trei fetiţe: două în vârstă de 11 ani şi una în vârstă de 14 ani. Una din fetiţele de 11 ani cu stare generală foarte gravă, cu stop cardio-respirator resuscitat la faţa locului, cu terapie de susţinere pe durata transportului,a fost preluată la Unitatea de Primiri Urgenţe de echipa multidisciplinara, s-a continuat terapia de suport vital avansat, explorările imagistice şi internată în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă. Însă, la scurt timp de la internare, a intrat în stop cardio-respirator şi toate manevrele de resuscitare au fost fără rezultat.

Cea de-a doua fetiţă este în continuare internată în Clinica de ATI, este tot un poli-traumatism prin accident rutier, în calitate de pieton. Este de asemeni cu indice de severitate lezional mare, investigată prin terapie de susţinere şi cu echipa multi-disciplanara 24 de ore din 24.

Citește și: Șofer beat, cercetat penal după ce a intrat cu mașina într-un grup de oameni, în Buzău. Printre victime se află și tatăl bărbatului

Fetiţa în vârstă de 14 ani, care era pasager pe scaunul din dreapta al autoturismului este internată în Clinica de Ortopedie, are o fractură la nivelul membrului superior. Stare generală bună”, a transmis Dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU, conform BZI.ro.

Conducătorul auto care a provocat accidentul a fost testat cu aparatul alcooltest, la fața locului, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.