O femeie a fost înjunghiată de concubin în faţa copiilor ei

Trei fraţi cu vârste cuprinse între patru şi nouă ani, din localitatea băcăuană Buda, au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Bacău, după ce mama lor a fost înjunghiată de mai multe ori, sub privirile lor, de către concubin, reţinut ulterior de poliţişti.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 17:16
O femeie a fost înjunghiată de concubin în faţa copiilor ei

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a preluat în regim de urgenţă trei fraţi rămaşi singuri după ce mama lor a ajuns în stare gravă la spital, cu mai multe tăieturi provocate de către bărbatul cu care trăia în concubinaj de mai mulţi ani.

Întreaga scenă s-a petrecut sub privirile îngrozite ale celor trei copii, femeia reuşind să iasă din casă şi să se târască până în stradă, de unde a fost preluată de ambulanţă în urma apelurilor făcut la numărul de urgenţă 112 de către consăteni.

Imediat după producerea incidentului, bărbatul de 41 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore sub acuzaţia de tentativă de omor, astfel încât cei trei fraţi au rămas singuri în casă.

„Copiii se aflau într-o situaţie de risc imediat, fără supraveghere, după ce mama lor a fost înjunghiată, iar agresorul a fost reţinut. Conflictul violent înregistrat în familia minorilor a avut ca urmare şi deteriorarea gravă a stării de sănătate a bunicii celor trei micuţi, singura persoană care ar fi putut să-i îngrijească. De altfel, bătrâna a ajuns şi ea la spital în comă diabetică. Cei trei fraţi vor fi ocrotiţi în sistemul de protecţie cel puţin până la finalizarea anchetei sociale în acest caz”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

În urma anchetei desfăşurată de poliţişti, s-a stabilit că mama copiilor, în vârstă de 44 de ani, a fost înjunghiată de mai multe ori de către concubin, pe fondul geloziei şi a consumului de alcool. Reţinut pentru 24 de ore, bărbatul urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.