O femeie a ieșit în lacrimi dintr-o secție de votare din Chișinău. A fost „furată” de 25 de dolari

O femeie din Republica Moldova a ieșit plângând dintr-o secție de votare pentru că nu a primit cei 25 de dolari promiși de autorități, pentru a-l vota pe Igor Dodon.

11 iul. 2021, 17:10
O femeie a ieșit în lacrimi dintr-o secție de votare din Chișinău. A fost „furată” de 25 de dolari

O femeie din Republica Moldova a ieșit în lacrimi dintr-o secție de votare, revoltată de faptul că autoritățile nu i-au oferit cei 25 de dolari promiși, pentru că l-a votat pe Igor Dodon. Femeia a declarat plângând că venise pentru a doua oară pentru a-l vota pe Dodon, cu toate acestea autoritățile nu au mai menționat nimic de răsplată.

„Ei mi-au spus, că aici pentru Dodon. Eu am venit aici pentru a doua oară să votez pentru Dodon, am crezut că voi câștiga 25 de dolari, că nu o să-mi încurce, dar nu au spus nimic, tac ca muții.”, a declarat femeia, conform ProTv.md.

O femeie în lacrimi la secția de votare. Dorin Chirtoacă a sărit să-l bată pe Igor Dodon

Reprezentanţii AUR, între care şi Dorin Chirtoacă, s-au aliniat într-un rând în fața coloanei de manifestanți a socialiștilor și comuniștilor și au întins un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din Chişinău, pentru a bloca marșul la care au participat peste 20.000 de susținători ai stângii.

La un moment dat, Dorin Chirtoacă a sărit violent către liderii celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin, care mergeau liniştiţi în mijlocul manifestanţilor. Chirtoacă și ceilalți reprezentanți ai AUR au fost luaţi pe sus de forţele de ordine şi nu au apucat să se apropie de cei doi foşti preşedinţi ai Republicii Moldova.

Protestatarii AUR s-au plâns că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorul în picioare.

La rândul său, liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat acțiunea unioniștilor de la AUR catalogând-o ca fiind una provocatoare, după cum relatează Sputnik Moldova. El a subliniat că de aceste alegeri parlamentare depinde dacă Republica Moldova va avea viitor sau nu. Marșul a început cu o coloană de simpatizanți ai PSRM, care a pornit de la Academia de Științe a Moldovei. Ulterior lor li s-au alăturat și reprezentanți ai PCRM, în frunte cu liderul comunist, Vladimir Voronin.