O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire. A dat jos 16 kilograme și se pregătea pentru nunta fiicei sale

O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire. Multă lume încă nu înțelege că acest proces poate fi extrem de periculos dacă nu se consultă o persoană specializată în nutriție. Multe probleme se pot declanșa în organism dacă se dorește a slăbi prin înfometare sau folosirea unor medicament care promit topirea grăsimii.

08 nov. 2023, 14:09
O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire. A dat jos 16 kilograme și se pregătea pentru nunta fiicei sale
O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire

O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire. Trish Webster, în vârstă de 56 de ani, s-a stins din viață în urma complicațiilor provocate de procesul slăbirii, pe care l-a urmat în dorința de a arăta impecabil la nunta fiicei sale.

Citește și: Alimentul care topeşte kilogramele garantat. Mihaela Bilic l-a dezvăluit: „Nu există cură de slăbire fără el”

O femeie a murit din cauza unei diete de slăbire

Potrivit soțului acesteia, australianca a dat jos 16 kilograme în cinci luni, luând două medicamente prescrise, dar a început să se sufere de diaree și stare de vomă.

În ziua morții, bărbatul a fost martorul colapsului soției sale, observând o „substanță marp” ieșindu-i din gură. În ciuda eforturilor sale de resuscitare și a apelului la serviciile de urgență, femeia nu a mai putut fi salvată, murind cu câteva luni înainte de nunta fiicei sale.

Endocrinologul Kathryn Williams a spus că există dovezi clare că ingredientul activ din medicamente precum Ozempic poate cauza complicații digestive și a atras atenția că pacienții trebuie informați despre aceste riscuri majore. Totodată, a menționat că, în cazul vărsăturilor recurente, tratamentul trebuie întrerupt imediat, potrivit Mirror.

La rândul său, dr. Caroline Apovian, expert nutriționist la Brigham and Women’s Hospital din Boston, a spus: „Chiar dacă nu putem specula pe marginea acestui caz particular, complicațiile sunt posibile pentru oricine ia asemenea medicamente. Pacienții trebuie să fie supravegheați cu atenție de un endocrinolog sau un alt personal medical calificat, care poate să acționeze, atunci când apar aceste complicații”.

După evenimentul tragic, văduvul îndurerat a decis să dea în judecată medicii, susținând că soția lui nu a fost suficient de informată despre pericolele tratamentului și astfel a ignorat semnele de avertizare ale efectelor secundare pentru mai multe săptămâni.