O femeie a născut primul ei copil la vârsta de 70 de ani. Cum s-a produs „minunea”: „Unul dintre cele mai rare cazuri din lume”

O femeie din India a conceput primul ei copil la vârsta de 70 de ani, iar tatăl micuțului este chiar soțul care este chiar mai în vârstă. Specialiștii s-au declarat intrigați de acest fenomen.

19 oct. 2021, 09:18

O femeie din India, în vârstă de 70 de ani și soțul ei de 75 de ani au intrat în atenția specialiștilor după ce au conceput un copil la aceste vârste înaintate.

Cei doi soți din localitatea Mora, aflat în zona Gujurat, India, sunt căsătoriți de 45 de ani și au încercat în zadar până la acest moment să aibă un copil. „Minunea” s-a produs în urma procedurii de fertilizare artificială, față de care și medicii au fost sceptici și au dat șanse scăzute de reușită, din cauza vârstei înaintate a celor doi.

Dr. Bhanushali a spus: „Când au venit pentru prima dată la noi, le-am spus că nu pot avea un copil la o bătrânețe atât de mare, dar au insistat.

„Au spus că mulți dintre membrii familiei lor au făcut-o și ei. Acesta este unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată.

Șansele ca o femeie în vârstă de 70 de ani să rămână însărcinată în mod natural sunt practic zero din cauza majorității femeilor care trec prin menopauză între sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50.

Potrivit Societății Americane de Medicină a Reproducerii, o femeie poate rămâne însărcinată și la o vârstă înaintată grație ajutorului medical și cu condiția să aibă un „uter normal”, chiar dacă nu mai are ovare.

Medicii folosesc un ovul donat de o femeie mult mai tânără și este fertilizat în afara corpului folosind sperma unui bărbat.

În cele din urmă, embrionul este plasat în uterul femeii în speranța că va rămâne însărcinată.

O femeie a născut la 70 de ani. În India există cazuri de femei și mai în vârstă care au conceput copii

Au existat mai multe cazuri de femei între 60 și 70 de ani, din India, care au avut copii prin feritilizare artificială.

Se crede că tot o femeie din India pe nume Mangayamma este cea mai în vârstă femeie din lume care a născut după ce a adus pe lume gemeni prin fertilizare artificială la vârstă de 74 de ani.

Mangayamma a născut fete gemene într-un „miracol medical” pe 5 septembrie 2019, în urma tratamentelor de fertilizare în vitro care implică ovulul unui donator și sperma soțului ei.

Pensionara, din statul Andhra Pradesh, a dezvăluit că a fost inspirată să încerce un copil după ce vecinul ei de 55 de ani a conceput.

Ea și soțul Sitarama Raja Rao, pe atunci 82 de ani, i-au întâmpinat pe copii după 57 de ani de căsătorie fără copii și s-au descris ca fiind „cel mai fericit cuplu de pe pământ”, relatează Dailymail.uk.