O femeie a sărbătorit Crăciunul aprizând focul în şemineu cu bonurile valorice ale soţului

O femeie din Roma a aprins de Crăciun șemineul din casă cu cupoane poștale în valoare de 20.000 de euro, ascunse de soțul ei, relatează publicația Il Messaggero.

28 dec. 2022, 18:51
O femeie a sărbătorit Crăciunul aprizând focul în şemineu cu bonurile valorice ale soţului

Bărbatul ascunsese în șemineu 20.000 de euro în bonuri de economii poștale, dar soția sa, neştiind ce sunt, le-a folosit pentru a aprinde focul în şemineu.

„Când am văzut flăcările, era să leșin”, a povestit bărbatul.

„Credeam că este un loc sigur, unde hoții nu se uită niciodată. Soția mea nu știa că am ascuns cupoanele poștale acolo. În fiecare an, înainte de a aprinde focul, le mutam”, și-a explicat bărbatul decizia de a ascunde banii în șemineu, potrivit Digi 24.

De data aceasta, însă, nu a ajuns la timp, iar cei 20.000 de euro s-au făcut scrum.

Cupoanele poștale pot fi pe suport de hârtie sau online. Cei care le cumpără plătesc o anumită sumă, la care se acumulează periodic dobânzi. Deținătorul poate solicita rambursarea capitalului oricând dorește, dar dobânda se acumulează, în general, după o perioadă de 6-12 luni de la data subscrierii bonurilor poștale.

Citește şi: Se schimbă banii! Din 14 ianuarie 2023, aceste bancnote nu vor mai fi acceptate în magazine. Cum se plătesc salariile!