O femeie aleasă PREŞEDINTE interimar, pentru a FACE PACE în Republica Centrafricană

Primarul din capitala centrafricană Bangui, Catherine Samba-Panza, a fost ales luni preşedinte de tranziţie de către Parlamentul centrafrican, în cadrul unei şedinţe publice, având ca primă misiune restabilirea păcii într-o ţară devastată de crimele interreligioase, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 16:34
O femeie aleasă PREŞEDINTE interimar, pentru a FACE PACE în Republica Centrafricană

Samba-Panza a primit 75 de voturi în al doilea tur de scrutin, devansându-l pe celălalt candidat, Désiré Kolingba, fiul fostului şef de stat, care a obţinut 53 de voturi, potrivit rezultatelor citite în sală şi urmate de aplauzele publicului, care a intonat imnul naţional centrafrican, au constatat jurnalişti ai agenţiei franceze de presă.

Tot luni, surse diplomatice citate de AFP au declarat că miniştrii de externe ai statelor UE au aprobat lansarea unei operaţiuni militare a UE în Republica Centrafricană, în sprijinul forţelor africane şi franceze.

„Există un acord între miniştri privind o misiune în Republica Centrafricană”, a declarat o sursă diplomatică. Acordul ar fi fost unul „unanim”, a precizat o altă sursă.

Numărul soldaţilor europeni s-ar putea ridica la circa 500, aceştia urmând să ajute forţele africane şi franceze prezente în ţară să securizeze Bangui, în special zona aeroportului.


loading...