O femeie de 140 kg a născut un băieţel de 5 kg, la Iaşi

O femeie în vârstă de 30 de ani, cu o greutate de 140 de kg, a adus pe lume un băiat de 5 kg. Nasterea a avut loc la Spitalul „Elena Doamna” din Iaşi.

19 aug. 2021, 11:49
O femeie de 140 kg a născut un băieţel de 5 kg, la Iaşi

Caz rar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi. O femeie a născut prin cezariană un băieţel de 5,150 kilograme, în literatura de specialitate fiind precizat că astfel de copii reprezintă sub 1% din naşterile din întreaga lume.

Proaspăta mămica, suferă de obezitate de gradul al III-lea şi cântăreşte 140 kg la o înălţime de 1,75 m. De asemenea, femeia suferă de hipertensiune arterială. Baiatul nou-născut a primit nota 9 la naştere, cel mai mare scor Apgar pe care-l poate avea un copil născut prin cezariană.

Citeşte şi: Gravida din Buzău care a fost pusă de medici „să stea în fund pe scaun și să țopăie”, umilită din nou de conducerea spitalului

Femeia mai are trei copii nascuţi natural, dintre aceştia, greutatea cea mai mare la naştere fiind de 4050 grame.

„Pacienta mai are trei copii, este din judeţul Iaşi. A fost complicat, dar acum copilul nu prezintă nicio problemă, iar după naştere femeia s-a mişcat şi este în regulă. Aceasta suferea de hipertensiune, obezitate de gradul al III-lea, dar nu a pus probleme deosebite în plan operator”, a explicat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie şi şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”, citat de ziaruldeiasi.ro.

Medicul a explicat că în general se regăsesc 1, maximum 2 astfel de cazuri de nou-născuţi de peste 5 kilograme pe an la maternitatea din Iaşi, în condiţiile în care anual sunt peste 1.000 de naşteri la „Elena Doamna”.

Citeşte şi: Mâncarea din spitale, insuficientă şi de proastă calitate. O gravidă internată la Baia-Mare a fotografiat meniurile pe care le-a primit pe perioada spitalizării