Gravida din Buzău care a fost pusă de medici „să stea în fund pe scaun și să țopăie”, umilită din nou de conducerea spitalului

Gravida în vârstă de 32 de ani, din Buzău, care a fost pusă de medici "să stea în fund pe scaun și să țopăie", a fost umilită din nou. Aceasta a fost anunţată de conducerea Spitalului că medicii au respectat procedurile şi că, de fapt, ea a fost cea care a greşit şi nu a respectat protocoalele.

09 iul. 2021, 12:30
Gravida din Buzău care a fost pusă de medici „să stea în fund pe scaun și să țopăie”, umilită din nou de conducerea spitalului

Gravida din Buzău care a fost pusă de medici „să stea în fund pe scaun și să țopăie”, umilită din nou. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a anunțat-o pe femeia de 32 de ani, care avea o sarcină extrauterină, că ancheta internă demarată după ce i-a reclamat pe medici că nu au tratat-o corespunzător a scos la iveală că procedurile medicale au fost respectate, iar ea e cea care a greșit și nu a respectat protocoalele.

Gravida din Buzău care a fost pusă de medici „să stea în fund pe scaun și să țopăie”, umilită din nou

Citeşte şi Umilințele unei femei gravide în spitalele din România: „A început să țipe la mine, că de ce m-am dus la urgențe. M-au trimis acasă în dureri”

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean Buzău cu dureri insuportabile. Aceasta știa că este însărcinată în cinci săptămâni și atunci când a început să aibă dureri neobișnuit de mari a sunat la 112. Pentru a afla cauzele durerilor insuportabile, femeia a fost nevoită să meargă la un spital privat, după ce medicii de la unitatea medicală de stat nu i-au dat niciun tratament și nu i-au pus niciun diagnostic.

„Dezamăgitor și sfidător. Nu au răspuns la tot ceea ce le-am solicitat, pentru că reclamația pe care am transmis-o ataca mai multe puncte. Adică, reclamam faptul că am plecat fără un tratament, că am plecat foarte târziu fără nicio concluzie și cu dureri, și faptul că m-au trimis la București pentru că ei au zis că n-au aparatură. Răspunsul pe care l-am primit a atins un singur punct și anume că eu n-am primit actele”, a declarat pacienta de 32 de ani, potrivit digi24. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău neagă toate acuzaţiile tinerei şi spune că medicii au respectat toate procedurile.

„Din punct de vedere medical, au făcut investigațiile care trebuiau făcute și erau menționate și în foaie. După ce a fost la maternitate, doamna a refuzat să se mai întoarcă la UPU”, a declarat Claudiu Damian, manager SJU Buzău

Femeia povestește că i s-a făcut o ecografie transvaginală în condiții lipsite de igienă.

„Ecografia s-a făcut cu o mănușă de latex, luată de pe masa ecografului, nesigilată, nenimic. (…) Nu a văzut absolut nimic, mi-a spus că e prea mică sarcina ca să se vadă și că nu are ce să-mi facă.”, a declarat tânăra.

Medicul nu a putut vedea sarcina la ecograf, așa că i-a propus un test original.

„Mi-a spus să stau în fund pe scaun și să țopăi de câteva ori. Dacă mă doare, înseamnă că e extrauterină.” a afirmat femeia.

Pacienta s-a dus urgent la București, unde un medic a văzut sarcina extrauterină și a operat-o imediat. Specialiștii spun că o sarcină extrauterină este o urgență medicală, iar tratamentul trebuie aplicat cât mai rapid.

Citeşte şi O fată de 14 ani a născut la UPU Buzău. Fusese adusă de mama ei pentru dureri lombare