Tone de gunoaie în apartamentul a două femei din Baia Mare. Autorităţile a trebuit să obţină ordin judecătoresc înainte să intervină

Două femei din Baia Mare, mamă și fiică, au adunat tone de gunoaie în apartamentul lor de pe bulevardul Regele Ferdinand. Vecinii exasperați au depus nenumărate plângeri la poliție, iar, în cele din urmă, autoritățile au intervenit, dar nu înainte de a întâmpina obişnuitele piedici ridicate de birocraţia exagerată din România.

10 ian. 2024, 19:48
Tone de gunoaie în apartamentul a două femei din Baia Mare. Autorităţile a trebuit să obţină ordin judecătoresc înainte să intervină

Cele două locatare, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate la spital, urmând să fie date în grija Direcției de Asistență Socială până când locuința lor va fi igienizată, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Baia Mare.

„În cursul zilei de miercuri, la inițiativa domnului prefect Rudolf Stauder, s-a intervenit asupra unui imobil situat pe bulevardul Regele Ferdinand, care reprezenta un pericol pentru sănătatea și siguranța publică.

Au fost abilitate, prin ordonanță președințială, echipaje ale Poliției Locale, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciului de Ambient Urban, Direcției de Asistență Socială, Direcției de Sănătate Publică Maramureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a interveni la fața locului.

Citeşte şi: Jurnalist chemat la Poliţie în scandalul filmuleţelor erotice care-l au ca protagonist pe prefectul Mario De Mezzo

Activitatea este în desfășurare, la fața locului fiind prezenți cei de la Serviciul de Ambient Urban, care evacuează imobilul de deșeuri și de alte obiecte care pot reprezenta un pericol. În urma constatării, se estimează că în apartamentul cu două camere, în care locuiesc două femei, se găsesc tone de deșeuri.

Cele două locatare, mamă și fiică, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate cu Serviciul de Ambulanță la Spitatul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, urmând a le fi efectuată evaluarea pentru a stabili starea de sănătate a acestora. Ambele vor fi date în grija Direcției de Asistență Socială și a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, până la punerea în siguranță a imobilului, prin debarasarea deșeurilor, dezinsecție, deratizare, igienizare, dezinfectarea și eliminarea oricărui risc care ar putea periclita sănătatea publică.”, a informat reprezentantul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă.

Citeşte şi: Un bărbat din Olt și-a omorât concubina cu securea, supărat că femeia a băut mai mult decât el