Primele victime ale accidentului de autocar din Bulgaria, aduse la Spitalul Floreasca din Bucureşti

O femeie în vârstă de 37 de ani, victimă a accidentului rutier în care a fost implicat un autocar cu turişti români, a fost adusă cu un elicopter SMURD de la spitalul din Veliko Târnovo la Bucureşti. Pacienta va fi internată la Spitalul Floreasca. Ulterior au fost aduse şi alte patru victime.

06 aug. 2022, 15:20
Primele victime ale accidentului de autocar din Bulgaria, aduse la Spitalul Floreasca din Bucureşti

O femeie în vârstă de 37 de ani, victimă a accidentului rutier în care a fost implicat un autocar cu turişti români, a ajuns în România. Elicopterul SMURD care a adus-o de la spitalul Veliko Târnovo a aterizat sâmbătă după-amiază la Bucureşti, pe stadionul Dinamo.

De aici, pacienta a fost preluată de o ambulanţă care a transportat-o la spitalul Floreasca, unde va intra în sala de operaţii.

Potrivit medicului SMURD care a însoşit-o pe drumul din Bulgaria spre Bucureşti, femeia de 37 de ani este stabilă, conştientă şi cooperantă. Pacienta a suferit mai multe contuzii şi fracturi în timpul accidentului.

Femeia le-a spus anchetatorilor că nu-şi aminteşte nimic din accidentul în care a fost implicată.

Citeşte şi: Noi detalii despre accidentul cu români în Bulgaria. Trei români au murit, alţi cinci răniţi vor fi aduşi la spital în România

Ulterior, la Spitalul Floreasca a ajuns şi o a doua pacientă, victimă a accidentului din Bulgaria. Este vorba tot despre o femeie în vârstă de 54 de ani. Şi ea urmează să fie operată.

Ministerul Sănătăţii a transmis că personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca așteaptă pacienții români răniți în accidentul din Bulgaria.

„Secretarul de stat din Ministerul Sănătății responsabil cu asistența medicală, Cătălin Vișean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie.

Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital și urmează să sosească și următorii răniți.

La nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, a transmis MS.

Patru persoane au murit şi alte nouă sunt rănite după ce un autocar înmatriculat în România, care venea din Turcia spre ţara noastră, a fost implicat într-un accident rutier în apropiere de Veliko Târnovo. Dintre persoanele decedate, trei sunt români. De asemenea, dintre cei nouă răniţi sunt şi cinci români. Aceştia vor fi transferaţi din spitalul bulgăresc în România, la spitalul Floreasca, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.