O femeie de 60 de ani este căutată de salvamontişti în Masivul Vâlcan

O femeie de 60 de ani, din oraşul Uricani, este căutată duminică de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani în Masivul Vâlcan, din Valea Jiului, după ce a plecat de acasă sâmbătă dimineaţa şi nu s-a mai întors, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
14 sept. 2014, 09:57
O femeie de 60 de ani este căutată de salvamontişti în Masivul Vâlcan

Soţul femeii a cerut ajutor pe numărul unic de urgenţă 112, iar primele căutări s-au derulat sâmbătă noaptea, timp de mai multe ore, până când vremea nefavorabilă a impus oprirea temporară a acestora.

„Căutările se desfăşoară în zona Balomir-Zănoaga. În cursul serii de sâmbătă am verificat toată zona de creastă, inclusiv văile care duc spre judeţul Gorj. Am întrebat ciobanii de la stânele din zonă, dar nu am reuşit să o găsim pe femeie. Din cauza vremii cu ceaţă am încetat căutarea duminică noaptea la ora 2,30 şi am reluat-o în cursul dimineţii”, a declarat duminică şeful Salvamont Uricani, Bogdan Danciu (Sole).

Operaţiunile au fost reluate cu două echipaje formate din salvamontişti şi jandarmi montani, salvatorii încercând să reconstituie posibilul traseu pe care l-ar fi urmat femeia. În calcul este luată şi o stână pe la care se presupune că ar fi mers persoana căutată.

Acţiunea de salvare a echipelor Salvamont din Uricani este cea de-a treia la acest sfârşit de săptămână, după ce sâmbătă un grup de opt persoane, între care doi copii, au anunţat că s-au rătăcit în zona Gârbovu-Arcanu din Masivul Vâlcan, din cauza ceţii. Grupul se afla la cules de fructe de pădure şi, din cauza vremii nefavorabile, nu au mai găsit drumul de întoarcere corect. Cei opt au cerut ajutor după ce au ajuns într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă, ei fiind orientaţi apoi în teren de către salvamontiştii cu care au vorbit la telefon.

O altă intervenţie a avut loc vineri noaptea în zona Buta, din Retezat, după ce un cioban a leşinat pe o potecă şi s-a rănit la cap. Bărbatul de 49 de ani a fost dus la refugiul Salvamont, după care a fost predat unui echipaj SMURD.