O femeie de 83 de ani, care a refuzat internarea în spital, a murit după 11 zile de la confirmare cu coronavirus

O femeie în vârstă de 83 de ani din comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița Năsăud, care a fost confirmată cu coronavirus pe 7 mai  și a refuzat internarea în spital, a decedat luni. Informația a fost confirmată de şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, pentru Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 07:59
O femeie de 83 de ani, care a refuzat internarea în spital, a murit după 11 zile de la confirmare cu coronavirus

Decesul a fost anunţat luni seara de Grupul de Comunicare Strategică, alături de cel al unei alte femei din judeţ, în vârstă de 72 de ani. Femeia de 83 de ani avea comorbidităţi – hipertensiune arterială şi fibrilaţie arterială.

Citește și: O femeie de 83 de ani din Bistriţa, confirmată cu noul coronavirus, refuză să se interneze. Şefa DSP: „S-a apelat la Poliţie”

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud spune că femeii din Măgura Ilvei, care era imobilizată la pat, i se făcuse un nou test pentru Covid-19 vinerea trecută, care ieşise negativ, dar în ultimele zile a refuzat să mai mănânce şi i-a fost administrată o perfuzie.

Cazul femeii a fost făcut public fiind primul pacient din județ cu coronavirus care refuză internare. Pe numele femeii a fost deschis atunci un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În data de 8 mai, când femeia a refuzat să fie dusă la spital, un fiu de-al ei a fost de asemenea confirmat cu Covid-19 şi a fost internat, fără a opune rezistenţă. Între timp, acesta a fost externat, după două teste cu rezultat negativ.

Directorul DSP a mai menţionat că, în ultimele zile, un al doilea fiu al femeii, domiciliat în comuna Lunca Ilvei, a primit acelaşi diagnostic şi a fost spitalizat. Bătrâna locuia în aceeaşi casă cu fiica sa şi cu un nepot, faţă de cei doi fiind luată măsura izolării la domiciliu.

Potrivit comunicării de luni seara a GCS, numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus în judeţul Bistriţa-Năsăud a crescut la 24. 


loading...
Partenerii noștri