O femeie declarată moartă de Covid și incinerată s-a întors acasă după două săptămâni. Vestea tragică pe care a aflat-o VIDEO

O femeie din India care a fost declarată moartă de Covid și incinerată și-a șocat familia după ce s-a întors acasă după două săptămâni.

04 iun. 2021, 16:14
O femeie declarată moartă de Covid și incinerată s-a întors acasă după două săptămâni. Vestea tragică pe care a aflat-o VIDEO

O femeie din India, în vârsta de 55 de ani, care a fost declarată moartă de Covid, dintr-o eroare medicală, s-a întors acasă, deși familia îi incinerase trupul în urmă cu 2 săptămâni. Muktyala Girijamma a fost declarată moartă din cauza unei confuzii nefericite, chiar de medicii spitalului unde fusese internată cu Sars-Cov-2.

Femeia fusese internată la data de 12 mai, iar soțul ei a venit trei zile mai târziu să se intereseze de starea ei de sănătate, însă nu a mai găsit-o pe patul de spital. La acel moment un medic de gardă i-a spus că pacienta murise de Covid-19. Adevărul era că Muktyala Girijamma fusese de fapt mutată la o altă secție a spitalului deoarece se simțea mai bine.

Rudele îndurerate de presupusa moarte a femeii, au mers la morgă pentru a-i recupera trupul și a-l incinera, conform ritualului din India.

Femeia din India declarată moartă: „Nu știm de fapt pe cine am incinerat”

Din cauza măsurilor stricte impuse de pandemie, procedura de identificare a cadavrului a fost mai dificilă ca de obicei, de aceea rudele femeii au ridicat corpul neînsuflețit al unei persoane necunoscute. Familia a adus acasă un trup înfășurat complet în plastic și l-au incinerat.

„Unchiul meu a găsit un cadavru asemănător cu cel al soției sale. Un certificat de deces a fost eliberat și de autoritățile spitalului. Nu am putut verifica dacă e cadavrul ei, l-am luat acasă și am făcut ultimele ritualuri. Acum…nu știm de fapt pe cine am incinerat”, au precizat nepoții femeii, conform Observatornews.

Între timp, Muktyala Girijamma s-a vindecat de Covid-19 și după două săptămâni s-a întors acasă, spre marele șoc al familiei. Femeia a reproșat rudelor că nu au venit să o ia de la spital. Evenimentul fericit a fost umbrit de o veste tragică pentru femeie, aceasta a aflat că fiul ei, care fusese internat cu Covid-19 în aceeași zi cu ea, a murit pe 23 mai.