O femeie din Botoșani a născut asistată prin apel video. Medicii nu au putut să ajungă la ea din cauza nămeților

O femeie în vârstă de 41 de ani din Botoșani a născut acasă, asistată de medici printr-un apel video. Din cauza drumurilor înzăpezite, ambulanța nu a putut să ajungă la femeia care se pregătea să aducă pe lume cel de al patrulea copil.

06 apr. 2023, 14:48
O femeie din Botoșani a născut asistată prin apel video. Medicii nu au putut să ajungă la ea din cauza nămeților

O femeie din Botoșani a născut asistată prin apel video. Purtătorul de cuvânt ISU Botoșani, Dorina Lupu, a transmis că femeia a născut acasă pentru că era periculos să fie dusă la spital cu un alt mijloc de transport din cauza condițiilor meteo extreme.

Citește și Spitalul Clinic Judeţean Mureş primul din ţară care acordă îngrijiri la domiciliu: „Echipa noastră va merge la domiciliul pacientului, unde va aplica tratamentul în funcţie de cazuistică”

O femeie din Botoșani a născut asistată prin apel video

„O situație deosebită a fost a unei femei de 41 de ani care era la a patra naștere și a cerut ajutor la 112, dar din cauza condițiilor nefavorabile, ambulanța nu a putut să ajungă la caz. Era periculos să fie transportată cu un alt mijloc pentru că era în travaliu și s-a luat decizia de a se găsi 2 femei care au asistat la naștere. Una dintre femei a urmat toate indicațiile din dispecerat ISU SAJ și a ajutat-o pe mama să aducă pe lume o fetiță de 2,8 kg”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt ISU Botoșani, la Digi24.

Din cauza viscolului puternic, sute de oameni din județul Botoșani au rămas blocați în mijlocul nămeților, iar mii de gospodării au rămas fără curent electric.

Din păcate, vremea severă face ravagii în zona de nord al Moldovei. În aceste momente, sunt foarte multe drumuri închise, iar sute de șoferi au rămas la propriu captivi în mașinile lor. Drumul E85, care leaga regiunea Moldovei de sudul țării, este de ieri închis.

Autoritățile din Botoșani spun că până în aceste momente, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoşani au fost întregistrate 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziţi cu autovehiculele pe diferite tronsoane de drumuri judeţene şi naţionale.

Mai mult, pompierii au intervenit în mai multe zone din  municipiul Botoşani pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutăţii zăpezii şi au căzut peste autoturisme, dar şi pe partea carosabilă.

Citește și TOP 25 alimente periculoase pentru sănătate. Marea curiozitate privitoare la arahide