O femeie din Râmnicu Vâlcea este suspectă de coronavirus! A fost în acelaşi avion cu italianul infectat

O femeie de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea, care a fost în același avion cu italianul la care a fost confirmată prezența virusului, se află izolată la Sectia Infectioase din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, ea fiind suspectă de coronavirus.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 06:14
O femeie din Râmnicu Vâlcea este suspectă de coronavirus! A fost în acelaşi avion cu italianul infectat

„Într-adevăr, femeia este izolată, însă deocamdată clinic nu a fost confirmat coronavirusul. Poate fi o gripă normală. Se asteaptă rezultatul analizelor. Suntem pregatiti pentru a face față unor asemenea situații, însă deocamdata nu este decat o suspiciune neconfirmată” – ne-a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, dr. Dan Ponoran. 

Citește și: Bărbatul din Gorj, infectat cu coronavirus, a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Rudele lui sunt izolate la domiciliu

Primul pacient din România confirmat cu coronavirus a ajuns la Institutul Matei Balș. Este vorba despre un tânăr din Gorj, în vârstă de 25 de ani, care a intrat în contact direct cu italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus. Tânărul are virusul, dar nu are simptomele bolii, şi a fost adus cu o ambulanță specială de la Craiova la Bucureşti. Rudele lui sunt izolate la domiciliu sub pază timp de 14 zile.

Familia tânărului de 25 de ani va fi zilnic monitorizată. Doar persoanele echipate au voie să intre la ei în casă și le vor duce mâncare. Autoritățile sunt în alertă după ce tânărul a fost în weekend la o petrecere dată de patronul său la care au participat 30 de persoane.