O femeie din SUA, de origine irlandeză, și-a întâlnit din greșeală un verișor când credea că nu mai are niciun neam în viață

O femeie din SUA, cu rădăcini irlandeze, şi-a găsit un verişor când credea că a rămas fără ultima sa legătură cu Irlanda. Regăsirea a avut loc pe un vas de croazieră, tocmai când femeia împlinea 70 de ani, după ce soţul ei a auzit un dialog în ascensor, fără să vrea.

14 apr. 2023, 15:57
O femeie din SUA, de origine irlandeză, și-a întâlnit din greșeală un verișor când credea că nu mai are niciun neam în viață

Eileen Monaghan trăieşte în SUA, unde bunica ei a emigrat din Shalvey, Irlanda, la sfârşitul anilor 1800. Tânăra Eileen iubea poveştile bunicii sale despre Irlanda şi a devenit fascinată de rădăcinile sale irlandeze. Când verişoara ei, Nora, a murit în 2014, Eileen a suferit nu doar pierderea unei rude, ci şi a ultimei sale legături cu Irlanda.

Eileen a aflat că Nora a murit atunci când o felicitare de Crăciun nedeschisă i-a fost returnată, cu cuvântul „decedat” scris pe plic.

În anul următor, 2015, Eileen şi-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare cu o călătorie la bordul vasului de croazieră Queen Elizabeth.
Într-o seară, soţul femeii, Gerard, se afla în ascensor şi a auzit conversaţia unui cuplul care stătea lângă el. Păreau irlandezi, ceea ce l-a intrigat pe Gerard, motiv pentru care a decis să înceapă o conversaţie. Aşa a aflat că familia venea din aceeaşi zonă a Irlandei în care soţia lui avea rădăcini, potrivit CNN.

Cuplul irlandez s-a prezentat ca Paddy şi Hazel McEvoy. Cu toţii şi-au dat seama că Eileen şi Paddy erau verişori care nu se întâlniseră niciodată, dar care urmau să se reunească în mod neaşteptat pe un vas de croazieră în mijlocul oceanului.

Eileen a fost iniţial în stare de şoc când l-a întâlnit pe Paddy. Întâlnirea neaşteptată de familie s-a transformat într-o conversaţie de câteva ore despre familie, naţionalitate şi despre tot ceea ce se află între ele.

Citește și: O femeie de 32 de ani a fost găsită moartă în casă, după ce vecinii au fost alertați de plânsetul bebelușului ei: „Era zâmbitoare, nu era deprimată”

În cele două săptămâni rămase din croazieră, cei doi verişori şi partenerii lor au fost de nedespărţit.

Ne-am întâlnit în fiecare zi a croazierei după aceea şi am ajuns să ne cunoaştem”, îşi aminteşte Hazel.

La acea vreme, cei patru aveau cu toţii între 60 şi 70 de ani. S-a dovedit că ambele cupluri aveau copii care locuiau în Boston. Tuturor, în special lui Paddy şi Gerard, le place să dezbată istoria, religia şi politica. Toţi patru iubesc călătoriile şi au început deja să se facă planuri pentru viitoarele întâlniri de familie.

La sfârşitul croazierei, McEvoy şi Monaghans au făcut schimb de date de contact, promiţând că vor păstra legătura. Apoi, Paddy şi Hazel urmau să se îndrepte spre SUA pentru a-şi vizita fiul. Când, într-unul dintre multele schimburi de e-mailuri de după croazieră, au menţionat călătoria viitoare, Eileen şi Gerard şi-au invitat imediat rudele irlandeze să îi viziteze în Connecticut.

Paddy îşi aminteşte că nora sa americană a fost deosebit de precaută în legătură cu întreaga situaţie, dar vizita a decurs fără probleme, iar legătura stabilită în timpul croazierei a părut şi mai solidă.

Eileen şi Gerard au revenit în vizită mai târziu în cursul anului, iar de atunci cuplurile s-au împrietenit şi mai tare.

Au avut aventuri în Irlanda, excursii la a doua casă a lui Eileen şi Gerard din Vermont şi vacanţe în grup – iar fiii lor din Boston se bucură şi ei să se întâlnească.

Citește și: Incredibil, dar adevărat: bătrânii din Italia, puși să cerșească de escroace din România. Femeile își inventau probleme grave de sănătate și accidente, pentru a obține sute de mii de euro