O femeie însărcinată a murit şi 22 de persoane sunt date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în Marea Mediterană

O femeie însărcinată a murit şi cel puţin 22 de persoane, inclusiv copii, sunt date dispărute după un naufragiu al unei ambarcaţiuni în Marea Mediterană, a anunţat, marţi, organizaţia Medici fără Frontiere (MSF).

28 iun. 2022, 22:55
O femeie însărcinată a murit şi 22 de persoane sunt date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în Marea Mediterană

ONG-ul a reuşit să salveze 71 de persoane, inclusiv un bebeluş de patru luni, cu ajutorul navei sale Geo Barents, în timpul naufragiului unei ambarcaţiuni care a avut loc, luni, în largul coastei libiene.

”Ieri (n.r. luni) ne-am confruntat cu cel mai rău coşmar al nostru devenit realitate”, a declarat liderul echipei, Riccardo Gatti, într-un comunicat.

Ambarcaţiunea improvizată se scufunda şi mulţi oameni se aflau deja în apă când nava de salvare Geo Barents a ajuns la faţa locului, în urma unui apel de urgenţă.

O femeie însărcinată a fost luată la bord, dar nu a supravieţuit, în pofida încercărilor disperate de a o salva, a potrivit MSF, citat de News.ro.

Cel puţin 22 de persoane sunt dispărute, potrivit informaţiilor adunate de la supravieţuitori.

Citeşte şi: S-a prăbuşit o clădire rezidenţială, 19 oameni au murit sub dărâmături VIDEO

Două femei au spus că şi-au pierdut copiii pe mare, în timp ce o altă tânără şi-a pierdut fratele mai mic. Un bebeluş a fost resuscitat la bord înainte de a fi evacuat în Malta drept caz de urgenţă medicală, împreună cu mama sa, iar ceilalţi supravieţuitori au rămas la bordul navei Geo Barents.

”Supravieţuitorii sunt epuizaţi, mulţi au ingerat cantităţi mari de apă de mare şi mulţi sufereau de hipotermie după ce au petrecut multe ore în apă”, a declarat Stephanie Hofstetter, liderul echipei medicale MSF de la bord.

”Cel puţin 10 persoane, majoritatea femei, au arsuri moderate până la severe şi au nevoie de îngrijire suplimentară”, a continuat ea.

Traversarea Mediteranei centrale este considerată cea mai periculoasă călătorie pentru migranţi, care se îmbarcă la bordul unor bărci improvizate. Potrivit Ministerului italian de Interne, aproximativ 27.000 de persoane au ajuns în Italia pe mare de pe coastele Africii de Nord de la începutul anului, comparativ cu sub 20.000 de persoane, în aceeaşi perioadă a anului 2021.

Citeşte şi: Lovitură pentru Rusia: Turcia acceptă Suedia şi Finlanda în NATO


loading...
Partenerii noștri