O femeie lovită pe trotuar de un şofer fără permis cere despăgubiri de un milion de euro

O femeie de 54 de ani, care a fost rănită pe trotuar, în urmă cu o lună, în Lugoj, cere despăgubiri de un million de euro, după ce a suferit cinci operaţii. Femeia a fost lovită de o maşină condusă de un şofer fără permis, care a pierdut controlul volanului şi a lovit-o în plin, apoi a fugit de la locul accidentului.

02 iul. 2013, 17:11
O femeie lovită pe trotuar de un şofer fără permis cere despăgubiri de un milion de euro

Potrivit unui comunicat de presă, transmis, marţi, de avocatul femeii rănite în accidentul din 2 iunie, în care şoferul unui autoturism BMW a lovit-o în plin, pe trotuar, aceasta cere despăgubiri de un million de euro, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, Alin Faur, preusupusul autor al accidentului, este arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Timiş, fiind cercetat pentru vătămare corporală gravă şi părăsirea locului accidentului, în timp ce femeia în vârstă de 54 de ani este încă internată la spital, cu răni severe la cap şi la piciorul drept.

„Clienta noastră a suferit până acum cinci operaţii dificile, iar unul dintre picioare este încă în stare gravă. A fost nevoie de un transplant de piele, refacerea musculară este extrem de dificilă, practic piciorul drept a fost literalmente zdrobit şi medicii depun eforturi considerabile pentru refacere. Din câte am înţeles de la doctori, e vorba de o reconstrucţie a piciorului şi e greu de spus dacă sunt şanse pentru o vindecare completă”, afirmă, în comunicat, avocatul femeii rănite, Cătălin Vlad.

Acesta mai spune că analizează posibilitatea de a depune, în numele clientei sale, plângere penală împotriva pasagerilor autovehiculului BMW, adică cele patru persoane care îl însoţeau pe şofer şi care, de asemenea, au părăsit locul faptei.

„Aşteptăm ca Poliţia să-l trimită în judecată pe Alin Faur, pentru ca din acel moment victima se poate constitui parte civilă în procesul penal şi poate solicita despăgubirile ce i se cuvin, atât de la autorul accidentului, cât şi de la firma de asigurare la care maşina acestuia avea polita RCA. Intenţionăm să cerem instanţei majorarea pedepsei către maximul special şi obligarea firmei de asigurări şi a inculpatului la plata unor daune morale în valoare de un milion de euro”, a mai spus avocatul.

În 2 iunie, o femeie în vârstă de 54 de ani, din Lugoj, a fost grav rănită la picioare şi la cap, după ce şoferul unui autoturism marca BMW a intrat cu maşina pe trotuar, unde se afla femeia. Imediat după accident, şoferul şi pasagerii maşinii au fugit de la locul faptei.

La scurt timp, atât şoferul, cât şi pasagerii autoturismului au fost identificaţi, poliţiştii constatând că cel care conducea maşina în momentul accidentului nu are permis de conducere şi avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool în aerul expirat.

Judecătoria Lugoj a decis în data de 3 iunie cercetarea şoferului în stare de libertate, însă procurorul de caz a făcut recurs la Tribunalul Timiş, care a decis în data de 7 iunie arestarea preventivă pentru 30 de zile.