O femeie ucisă în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis era cetăţean britanic

O femeie ucisă în atacul armat comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis era cetățean britanic, a anunțat joi Ministerul de Externe britanic, care a denunțat 'atacul terorist' laș și demn de dispreț, transmite Reuters.

19 mart. 2015, 13:28
O femeie ucisă în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis era cetăţean britanic

”Poporul tunisian este pe bună dreptate mândru de tranziția sa democratică”, a afirmat ministrul de externe britanic Philip Hammond într-o declarație, confirmând moartea unei britanice în atacul de la Tunis, potrivit Agerpres.

”Atacuri lașe precum cel comis ieri nu trebuie lăsate să submineze ceea ce au realizat tunisienii”, a adăugat oficialul britanic.

Douăzeci și trei de persoane, printre care 20 turiști străini, au fost ucise miercuri în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis. Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo, care adăpostește una dintre cele mai impresionante artefacte și mozaicuri datând din perioada Romei și Greciei antice.

Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, potrivit televiziunii naționale tunisiene.

Atacul nu a fost încă revendicat. Premierul tunisian, Habib Essid, a anunțat că autorii atacului au fost identificați ca fiind Yassine Abidi și Hatem Khachnaoui. Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne de la Tunis, cei doi sunt ‘probabil’ tunisieni.