O fermă de vaci foloseşte ochelari cu realitate virtuală pentru ţine animalele fericite şi a obţine astfel o producţie mai bună de lapte

Un fermier din Turcia a început să pună căști de realitate virtuală unora dintre bovinele sale pentru a vedea dacă animalele produc mai mult lapte atunci când acestea cred că sunt afară, pe un câmp frumos și însorit.

14 oct. 2022, 12:26
O fermă de vaci foloseşte ochelari cu realitate virtuală pentru ţine animalele fericite şi a obţine astfel o producţie mai bună de lapte

După cum au relatat The Sun și agenția turcă de știri Anadolu, vacile care folosesc realitatea virtuală, supranumite „cybercows”, sunt deținute de Izzet Kocak, un crescător de vite și fermier care trăiește în Aksaray, Turcia.

Deoarece vitele sunt ținute în interior în timpul iernilor grele, ideea a fost să folosească realitatea virtuală pentru a păcăli vacile să creadă că sunt de fapt afară, pe o frumoasă pajiște. Crescătorul speră că, astfel, acestea vor fi mai fericite și vor produce mai mult lapte.

Se pare că ochelarii de realitate virtuală au fost testați pe animale pentru prima dată la Moscova, înainte de a fi încercați în Turcia, și au fost dezvoltați în coordonare cu veterinarii, pentru a se asigura că vacile sunt în siguranță. Kocak a folosit până acum dispozitivele VR pe două vaci, și rezultatele sunt pozitive, chiar dacă sistemul actual nu este încă la nivel optim. Crescătorul speră că, astfel, acestea vor fi mai fericite și vor produce mai mult lapte.

Citeşte şi: Încă un soldat rus fugit din armată şi refugiat în Franţa vorbeşte despre problemele armatei lui Putin: „Furăm mâncare şi primim mâncare stricată”

Se pare că ochelarii de realitate virtuală au fost testați pe animale pentru prima dată la Moscova, înainte de a fi încercați în Turcia, și au fost dezvoltați în coordonare cu veterinarii, pentru a se asigura că vacile sunt în siguranță, potrivit Digi 24.

Kocak a folosit până acum dispozitivele VR pe două vaci, și rezultatele sunt pozitive, chiar dacă sistemul actual este foarte distopic și ciudat. Potrivit lui Kocak, producția de lapte de vacă a urcat de la 22 de litri la 27 de litri pe zi.

„Animalele văd o pășune verde și le dă un impuls emoțional. Sunt mai puţin stresate.”, a explicat Kocak.

Aparent, rezultatele sunt atât de bune, încât Kocak are de gând să-și extindă experimentul și intenționează să cumpere și să instaleze încă 10 dispozitive.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății din Germania cere reintroducerea obligativității măștii de protecție: „Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creștere nu se va opri de la sine”