Ministerul Sănătății din Germania cere reintroducerea obligativității măștii de protecție: „Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creștere nu se va opri de la sine”

Ministrul Sănătății din Germania vrea să se revină la purtarea măștii de protecție în țara sa pentru a evita, astfel, un nou val de Covid.

13 oct. 2022, 21:21
Ministerul Sănătății din Germania cere reintroducerea obligativității măștii de protecție: „Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creștere nu se va opri de la sine”

Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a cerut celor 16 landuri germane să reintroducă obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice închise pentru a combate valul în creştere de noi infectări provocate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Karl Lauterbach  a recomandat guvernelor din cele 16 landuri germane, responsabile de politicile de sănătate publică, să se folosească de prevederile legale extistente pentru a se reveni la măsuri mai stricte față de Covid.

„Dacă landurile ar putea conveni acum în legătură cu momentul optim pentru a face acest lucru, atunci, desigur, ar fi minunat. Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creştere nu se va opri de la sine. Cineva trebuie să reacţioneze. Nu vrem să provocăm panică şi nu vrem nici să facem pe şeful suprem în faţa landurilor”, a spus ministrul Sănătății.

Rata națională de incidență a infectărilor Covid din Germania, calculată la șapte zile, este de 793,8, a transmis agenția pentru controlul bolilor. Au fost luați în considerare doar rezidenții care au făcut test PCR oficial. În ultima vreme, însă, tot mai puțini apelează la testarea oficială pentru a detecta dacă sunt infectați sau nu cu Covid.

Și directoarea asociației medicilor Marburger Bund a făcut, ieri, declarații asemănătoare cu ale ministrului Sănătății german.

„Landurile trebuie să reacţioneze în toate zonele în care numărul cazurilor creşte spectaculos, impunând obligativitatea de purtare a măştilor FFP2 în transportul public şi în spaţiile publice închise”, a declarat Susanne Johna pentru ziarele publicate de grupul media Funke.

Guvernul Germaniei va lansa vineri o nouă campanie pentru a-i încuraja pe oameni să fie atenți la sănătatea lor și să trateze cu seriozitate noile variante ale Covid.

În momentul de față, în Germania, e valabilă obligativitatea purtării măștii de protecție, însă doar în unitățile din domeniul sănătății, cum ar fi spitalele sau azilurile pentru bătrâni.

Citește și Alertă medicală în România, sunt afectaţi mai ales copiii: „La pneumologie, aproape omul şi masca de oxigen”

Citește și Reîncepe acordarea tichetelor de masă pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID cu schemă completă