O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă. I-a provocat o gaură în trahee

O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă, mică, de la telecomandă. Mama micuţei Reese, Trista Hamsmith, din Texas, trage un semnal de alarmă la pericolul acestui tip de baterii, care i-a adus moartea fiicei sale.

04 mart. 2021, 13:03
O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă. I-a provocat o gaură în trahee
O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă

O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă. Înainte să se stingă din viaţă, fetiţa a stat în spital trei luni, unde a suferit mai multe operaţii şi putea respira doar cu ajutorul aparatelor. Reese a înghițit bateria de la telecomanda TV în luna octombrie a anului trecut, provocându-i o gaură în gât, care îi îngreuna respiraţia şi nici nu putea să mănânce.

Trista, care a creat pagina de Facebook Pray For Reese Hamsmith în timpul șederii fiicei sale în spital, a declarat că povestea ei ar fi putut fi evitată şi trebuie împărtăşită tuturor.

Citeşte şi: Un câine a înghiţit mască chirurgicală. Patrupedul de un an a fost operat de urgenţă

O fetiţă a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă

Reese fusese un copil vesel și fericit înainte de incident, dar când Trista a observat că nu se simte bine, a dus-o la doctor. Medicul a spus că micuţa în vârstă de 17 luni suferea de o răceală și le-a trimis acasă. Însă, femeia a încremenit când şi-a dat seama că lipsea o baterie de la telecomanda televizorului şi a dus-o pe fetiţă de urgenţă să îi facă o radiografie, care a confirmat că Reese înghiţise bateria, care i-a făcut o gaură în esofag.

Copila a suferit o intervenție chirurgicală de urgență, pentru a scoate bateria din gât. Odată înghițită, bateria începuse să se erodeze și să ardă peretele gâtului bebelușului. După operație, fetiţa a mai stat în spital, apoi a fost trimisă acasă, însă câteva zile mai târziu, familia s-a întors, deoarece starea ei a început să se înrăutăţească din nou.

Bateria înghiţită i-a provocat o gaură în trahee

Mama îndurerată a explicat că, gaura din gâtul lui Reese însemna că aerul nu mergea acolo unde trebuia, iar mâncarea și băuturile erau, de asemenea, deviate din stomacul copilului.

După o intervenție chirurgicală gastrică, unde Reese a fost echipată cu un tub pentru a ocoli gaura, a fost trimisă înapoi în salonul ei, cu un ventilator. „În acea dimineață a fost ultima când am văzut-o comportându-se normal. Operația a decurs minunat și apoi a fost nevoie de multă răbdare, mai multă odihnă. Câteva săptămâni mai târziu, au încercat să-i scoată ventilatorul și s-a descurcat minunat„, a spus Trista.

Cu toate acestea, acest moment de ușurare a fost scurt, iar starea lui Reese a început să se deterioreze din nou.

Trista și-a amintit cum a părăsit camera fiicei sale, iar câteva minute mai târziu, s-a întors şi a găsit-o pe Reese înconjurată de medici, care încercau să o resusciteze. Femeia a mărturisit că a fost îngrozită când și-a văzut fiica trecând printr-o altă intervenție chirurgicală, dar a fost, de asemenea, plină de speranță, că o va ajuta pe Reese să se însănătoşească.

La trei zile după operație, care a decurs bine, Reese a început să se zbată și semnele ei vitale au scăzut, în ciuda eforturilor medicilor de a o menține în viață.

Trista conştientizează foarte mult riscul acestui tip de baterie şi avertizează ce pericol poate fi pentru copii, potrivit Daily Mail.


loading...