Un câine a înghiţit mască chirurgicală. Patrupedul de un an a fost operat de urgenţă

Un câine din rasa Cocker Spaniel a înghiţit o mască chirurgicală, utilizată pentru protecţia faţă de noul coronavirus. Pe nume Ralph, animalul a fost salvat de o organizaţie pentru protecţia animalelor din Marea Britanie, relatează agenţia DPA.

16 nov. 2020, 20:31
Un câine a înghiţit mască chirurgicală. Patrupedul de un an a fost operat de urgenţă
Un câine a fost operat de urgenţă, după ce a înghiţit o mască chirurgicală

Un câine a înghiţit mască chirurgicală. Patrupedul în vârstă de un an a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă la clinica veterinară de caritate PDSA din Liverpool după ce masca i-a blocat intestinele, scrie Agerpres.

Un câine a înghiţit mască chirurgicală

Noi bănuim că probabil a furat-o din geanta fiicei mele, în timpul nopţii. A avut mereu o slăbiciune pentru şosete, uneori şi pentru lenjerie, aşa că ţinem întotdeauna lucrurile departe de la el. Nu am crezut niciodată că poate să mănânce o mască de faţă„, a declarat proprietara animalului, Julie Veidman.

Proprietara lui Ralph a apelat la organizaţia de caritate după ce a încetat să lucreze ca asistentă de vânzări din cauza abuzului clienţilor în timpul primei perioade de carantină, notează DPA.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus. Când va reveni viaţa la normal. Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19

Vaccin coronavirus, testat pe o româncă din Marea Britanie

Silvia Câmpeanu este avocat în Marea Britanie şi a fost aleasă ca voluntar pentru vaccinul anti-coronavirus produs de Novavax. Ea a povestit ce a determinat-o să participe la studiu.

Decizia a fost luată de foarte mult timp, de când se discuta de crearea unui vaccin. Am aplicat prin programul oferit de NHS și decizia mi-a fost întărită de poate cel mai nefericit eveniment din viața mea, de dispariția tatălui meu, care s-a prăpădit după o luptă foarte lungă cu COVID, o lună de luptă. Emailul de confirmare a participării la studiu a venit în ziua înmormântării lui. Am considerat că e un semn că trebuie să fac asta, că e datoria mea ca om să particip”, a povestit românca, potrivit digi24.

Silvia consideră că vaccinul este singura soluţie pentru deblocarea economică.

Nu are de ce să-mi fie teamă. Voi primi două doze de vaccin sau placebo, nimeni nu știe exact ce primește în acest studiu. Prima doză va fi în câteva zile, următoarea în 21 de zile. Apoi urmează întâlniri și analize perioadice pe un an întreg. Cred că vaccinul e singura soluție pentru deblocarea economică, e unica șansă să ieșim din această nenorocire, din acest impas. Nu ne permitem ani de zile până când virusul va dispărea de la sine”, a precizat românca.

Citeşte şi: Marea Britanie se pregăteşte de vaccinarea în masă a populaţiei împotriva COVID. Care este data anunţată


loading...