O fetiţă de 12 ani are cel mai mare IQ. Nicole Barr îi întrece pe Einstein şi Hawking

Nicole Barr este o britanică de 12 ani, din Essex care, potrivit testului IQ Mensa are un coeficient de inteligenţă de 162. Provine dincomunitatea romă şi vrea să devină medic.

07 aug. 2015, 19:59
O fetiţă de 12 ani are cel mai mare IQ. Nicole Barr îi întrece pe Einstein şi Hawking
Punctajul de 162 obţinut de Nicole Barr la testul de inteligenţă o plasează  în topul procentului de 1% al acelor mai inteligenţi oameni din lume şi, de asemenea, arată că este mai inteligentă chiar decât celebrii Hawking, Bill Gates sau Einstein, al căror coeficient de inteligenţă este de 160, scrie deccanchronicle.com.
 
Nicole „este un copil foarte muncitor. După cursurile de la şcoală, se duce la un after school unde îşi face temele pentru a doua zi şi nu lipseşte nicio zi de-acolo”, spune mama fetiţei, Dolly Buckland.”Vânează greşelile din cărţi şi reviste. Este o fetiţă fericită, veselă care cere mereu ceva în plus de învăţat”, a mai spus femeia.
Nicole a povestit cât de mirată a fost de rezultatul testului. „Când am aflat că am un asemenea scor, am fost uimită. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva. Am fost şocată”, a mai spus Nicole, care a primit rezultatul testului săpttămâna trecută.
 
 
Nicolei, care învaţă la Burnt Mill Academy, îi place să citească, să cânte şi să joace teatru. În şcoala primară, Nicole era mai bine pregătită decât colegii ei de aceeaşi vârstă şi, deja înainte de a împlini 10 ani făcea exerciţii de algebră complexe. Nicole ar vrea să se facă medic.
 
James Barr, tatăl fetiţei, lucrează la reperaţii de drumuri. Este mândru de fiica lui şi spune că toată comunitatea Roma din Essex a aflat despre performanţele intelectuale ale fiicei lui şi s-a bucurat, iar fetiţa lui a devenit „subiectul de discuţie al întregii comunităţi ţigăneşti”.
 
Ann Clarkson, purtătorul de cuvânt al Mensa, afirmă că numai copiii pot obţine un scor mai mare de 161, acesta fiind numărul maxim pentru un adult. Testul este ajustat pentru copii. La nivel mondial, în Mensa, există 110.000 de membri. Numai 8% dintre ei au vârsta sub 16 ani.