O fetiţă de 3 ani din China este cel mai slab copil din lume. Are 2,5 kg şi 54 cm

Liang Xiaoxiao are 3 ani şi numai 2,5 kilograme. Se comportă ca orice copil normal, dar înălţimea şi greutatea ei neobişnuite fac colosala diferenţă. În plus, medicii au spus că fetiţa nu va creşte mai mult de-atât.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 10:00

Când s-a născut, Liang Xiaoxiao a avut 1,05 kg şi o înălţime de 33 cm. După trei ani de viaţă are 54 cm şi numai 2,5 kg şi se pare că este cea mai slabă fetiţă sau poate cel mai slab copil din lume.

Vestea proastă vine însă de la specialiştii care au explicat că fetiţa nu se va dezvolta mai mult de-atât, deoarece suferă de o mutaţie genetică rară, care îi împiedică creşterea. Cu toate acestea, Liang duce o viaţă normală, iar mama ei se uită la ea ca la Soare. Ceilalţi copii cu care se joacă nu o discriminează, scrie Daily Mail.

Alt caz

Săptămâna aceasta, cel de-al patrulea cel mai mic copil din lume care supravieţuieşte, americanca Kenna Claire Moore, din Carolina de Nord, a ieşit din spital după 6 luni de terapie intensivă. Claire s-a născut la 25 de săptămâni – o sarcină normală durează 40 de săptămâni – cântărea 269,3 de grame. În privinţa supravieţuirii ei, medicii sunt destul de rezervaţi.