O fetiţă de 5 ani din Galaţi este suspectă de coronavirus! Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia

O fetiță de 5 ani din Galați este suspectă de coronavirus. Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia și imediat a început să se simtă rău. Copilul este acum izolat, la spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde se așteaptă rezultatele analizelor, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 06:52
O fetiţă de 5 ani din Galaţi este suspectă de coronavirus! Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia

Fetița și părinții săi s-au întorsdin orașul Cremona, aflat în regiunea Lombardia, puternic afectată de numărul mare de infecții cu coronavirus. La intrarea în țară, copilul nu avea simptome de gripă însă a doua zi a început să se simtă rău iar părinții au alertat autoritățile.

„Numărul persoanelor internate în Spitalul de Boli Contagioase a crescut la patru. Cea de-a patra persoană este un copil în vârstă de 5 ani. Am luat legatură cu autorităţile sanitare şi cu ISU şi s-a decis trimiterea autospecialei şi a izoletei pentru a transporta copilul la spital”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefect Galaţi, prin telefon pentru România TV.

Citeşte şi: Anchetă epidemiologică la Timişoara! Specialiştii recoltează probe de la 9 pasageri care au stat lângă pacienta infectată

Fetița de 5 ani se află acum internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde este izolată iar specialiștii așteaptă rezultatele analizelor trimise la București.

„Copilul a prezentat febră şi o simptomatologie respiratorie care a impus investigarea şi izolarea lui în Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-au prelevat probe biologice”, a declarat Manuela Arbune, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. 

În același spital mai sunt internați alți 3 pacienți care au venit din Italia sau au intrat în contact cu persoane venite din peninsulă.