O fetiţă de cinci ani a murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite. Copila s-a plâns de dureri de cap

O fetiţă de doar cinci ani din oraşul Detroit a murit din cauza noului coronavirus. Skylar Herbert este primul copil din statul american Michigan care este răpus din cauza COVID-19, boala infecţioasă cauzată de noul coronavirus. Înainte de ajunge la spital, copila s-a plâns de dureri de cap.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 12:44
O fetiţă de cinci ani a murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite. Copila s-a plâns de dureri de cap

Fetiţa este cea mai tânără persoană răpusă de noul coronavirus în statul Michigan, conform datelor Departamentului de Sănătate din Michigan. Până atunci, cea mai tânără victimă avea 20 de ani, iar cea mai vârstnică avea 107 ani, transmite Usatoday.com.

Conducerea spitalului Beaumont a confirmat că Skylar Herbert a murit duminică. 

„Pierderea unui copil, în orice moment, în orice circumstanţe, este o tragedie. Suntem îndureraţi că boala COVID-19 a curmat viaţa unui copil”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale, într-un comunicat.

Potrivit Detroit News, fetiţa de 5 ani a fost testată pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19) în martie, după ce s-a plâns de dureri de cap. Părinţii ei au dus-o la un medic pediatru care a diagnosticat-o cu amigdalită, i-a administrat un tratament cu antibiotice şi apoi a trimis-o acasă.

Durerile de cap au continuat, aşa că Skylar Herbert a fost dusă de părinţi la spital. Fetiţa de cinci ani a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, iar ulterior a dezvoltat o formă rară de meningită şi de edem cerebral.

Fetiţa a murit sâmbătă la spitalul Royal Oak Beaumont din Detroit, după ce a conectată timp de două săptămâni la un ventilator.

„Am decis să o deconectăm de la ventilator deoarece starea ei de sănătate nu s-a ameliorat. Doctorii ne-au spus că este posibil să fie în moarte cerebrală. Ştiam că nu-şi va mai reveni”, a declarat LaVondria Herbert, mama fetiţei.

Mama fetiţei ucise de coronavirus lucrează la Poliţia din Detroit, iar tatăl ei este pompier.

Potrivit worldometers.info, Statele Unite au raportat 792.938 de cazuri de infecţie, precum şi 42.518 de decese din cauza noului coronavirus.

Alexandru Rafila, primele indicii privind măsurile de relaxare: „Şcoli în schimburi, frizerii, saloane de cosmetică deschise treptat”