O fetiţă de cinci ani se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a vindecat de COVID-19 şi a dezvoltat un sindrom rar

O fetiță în vârstă de cinci ani, din Anglia, care a fost infectată cu noul coronavirus, se zbate între viață și moarte după ce a dezvoltat un sindrom inflamator rar.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 11:36
O fetiţă de cinci ani se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a vindecat de COVID-19 şi a dezvoltat un sindrom rar

Scarlett, o fetiță de doar cinci ani, a început să se simtă rău la câteva săptămâni după ce s-a vindecat de coronavirus. Micuța a dezvoltat boala Kawasaki, iar acum se zbate între viață și moarte la Terapie Intensivă.

Citeşte şi: Ce reguli trebuie respectate în mijloacele de transport în comun pe perioada stării de alertă. Amenzi între 500 şi 2.500 de lei

Potrivit declarațiilor făcute de tată ei, Piers Roberts, medicii i-au dat doar 20 la sută șanse de supraviețuire după ce a fost diagnosticată cu această boală rară, care ar putea fi asociată cu infecția cu COVID-19.

Scarlett a fost infectată cu noul coronavirus la școală, înainte de carantină. Deși era o fetiță sănătoasă, starea ei de sănătate s-a înrăutățit drastic în doar șase săptămâni, iar unele organe au cedat.

Acest caz a stârnit numeroase reacții în rândul părinților, dar și al profesorilor, care au început să se teamă că mulți copii ar putea fi infectați și ar putea ajunge să dezvolte această afecțiune.

Vreau să mă întorc să predau, dar nu cu orice preț. Nu vreau ca fiica mea să facă parte dintr-un experiment. Această tortură e reală., a declarat bărbatul, care este profesor.

De asemenea, June, mătușa lui Scarlett, a vorbit despre lupta pe care o duce nepoata ei.

Ea e nepoata mea în vârstă de cinci ani. A fost puternică și sănătoasă, până când a contractat o formă medie de coronavirus pe care părea s-o învingă. Acum e la Terapie Intensivă cu o formă rară a unui sindrom inflamator. Nu este ventilată, dar a dezvoltată probleme cardiace., a scris femeia, care a atras atenția că școlile n-ar trebui să fie deschise în următoarea perioadă.

Ce este boala Kawasaki?

În câteva țări europene a fost raportat un sindrom rar care afectează copiii și care ar putea avea o legătură cu COVID-19. Serviciile de sănătate din mai multe țări europene au raportat cazuri de internări a copiilor în terapia intensivă cu „o stare inflamatorie multiplă”.

Copiii prezentau simptome suprapuse de COVID-19 sever, sindrom de șoc toxic și boala Kawasaki. Marea Britanie, Franța, Italia, Spania și SUA au raportat astfel de cazuri, deși nu toți pacienții au fost pozitivi la COVID-19.

Boala Kawasaki afectează în primul rând copiii sub vârsta de cinci ani și poate provoca inflamarea vaselor de sânge și duce la complicații grave.

Caracteristicile acesteia sunt febra ridicată, ochii roșii, buzele roșii, limba roșie, erupție cutanată, înroșirea mâinilor și picioarelor, imfamarea ganglionilor limfatici și a gâtului, a declarat Adriana Treboulet, director asociat la Centrul de cercetare a bolii Kawasaki de la Universitatea din California, San Diego. ”Poate provoca umflarea arterelor inimii, o consecință ce poate rămâne pe parcursul vieții și poate duce în timp la complicații precum un atac de cord, a adăugat Treboulet.

Citește și: Nerespectarea restricţiilor de prevenire a răspândirii COVID-19 te poate costa până la 15.000 lei

Boala poate fi ușoară, dar aproximativ un sfert dintre copii vor avea anevrisme coronariene sau umflarea arterelor cardiace, spun specialiștii.

Deci boala Kawasaki a fost recunoscută de multă vreme și este într-adevăr la fel de oribilă cum pare. Există inflamații ale fiecărui organ al corpului. De obicei, ceea ce văd oamenii în primul rând în sindromul Kawasaki este pielea, dar lucrul de care ne este cel mai frică este că afectează inima, iar o inflamație a inimii este întotdeauna periculoasă”, a spus Kate Sullivan, profesor de pediatrie la Spitalul Copiilor din Philadelphia.


loading...