O fetiţă de patru ani, bătută de mama care iniţial o abandonase

O fetiţă de patru ani abandonată de mamă şi crescută de un asistent maternal până în urmă cu patru luni, când a fost luată acasă de mama sa, a ajuns la un centru de plasament după ce reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi au constatat că aceasta era bătută de către părinţi, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 14:21
O fetiţă de patru ani, bătută de mama care iniţial o abandonase

Când au ajuns asistenţii maternali la casa în care locuieşte fetiţa, din localitatea mehedinţeană Vânjuleţ, au constatat că aceasta avea numeroase vânătăi pe faţă şi multiple escoriaţii la nas, pe gât şi la ureche. Mama recunoaşte că a lovit-o, dar susţine că urmele de violenţă de pe faţă le are după ce ar fi căzut pe scări.

„Am bătut-o, dar peste faţă nu i-am dat!”, a spus mama fetiţei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, Angela Boceanu, întrucât urmele de violenţă erau evidente şi nu puteau fi provocate prin cădere, asistenţii au luat fetiţa şi au dus-o într-un centru de plasament.

„Se va stabili plasament de urgenţă, la centrul pentru copilul abuzat, exploatat şi va fi consultată de un specialist psiholog să vedem în ce stare este. Se va sesiza Tribunalul Mehedinţi pentru instituirea unei măsuri de protecţie specială pentru minori”, a spus Boceanu.

Totodată, vor fi sesizaţi şi procurorii, pentru rele tratamente aplicate minorului, acuzaţii care îi vizează pe părinţii minorei.

Fetiţa de patru ani a fost crescută până la vârsta de trei ani şi jumătate de un asistent maternal, întrucât mama a abandonat-o la spital după ce a născut-o, iar în urmă cu patru luni şi-a manifestat dorinţa să o ia acasă. Femeia, care mai are două fete mai mari, a primit acceptul să crească fata pe care a abandonat-o iniţial, în urma unei anchete sociale derulată de Primăria din Vânjuleţ şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi.