O fotografie cu şcoala 194 din Bucureşti a apărut la „cele mai bune imagini ale săptămânii” în Washington Post

O fotografie cu Şcoala Gimnazială numarul 194 din Bucureşti a apărut la rubrica “Cele mai bune imagini ale săptămânii” în prestigiosul cotidian american Washington Post. Directoarea unităţii de învăţământ spune ca la acest proiect s-a lucrat mai mult noaptea.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 12:00

Şcoala din sectorul 4 iese în evidență prin pictura uriașă de pe ziduri, care ilustrează un astronaut în spațiu, alături de mai multe planete, dar și două icoane.

Proiectul a fost al Primariei Sector 4, dar totul s-a făcut în urma consultărilor cu echipa managerială a şcolii. Totul s-a finalizat în aproximativ două luni. Desenele exterioare îi invită pe elevi să fie curajoşi, să exploreze spațiul, dar în aceeași măsură și pe sine.

Mesajul lui Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, după ce poza şcolii 194 a fost publicată de presa din SUA

„O fotografie cu Școala nr. 194 din Sectorul 4 a fost publicată de cel mai important cotidian din Statele Unite ale Americii, Washington Post, în secțiunea celor mai bune imagini ale săptămânii trecute.

Acest lucru înseamnă că investițiile în scoli, pe care Sectorul 4 le face, încep să producă rezultate, iar eu, atât ca primar, cât și ca locuitor al Sectorului 4 sunt pur și simplu mândru și determinat să continuăm procesul de modernizare a tuturor școlilor și grădinițelor pe care le administrăm”, a scris Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, pe Facebook.

Lucia Minchevici, directoarea Şcolii 194 din Sectorul 4 al Capitalei, a declarat pentru Libertatea că ideea proiectului a aparţinut Primăriei Sector 4, în urma consultărilor cu echipa managerială a şcolii. Picturile au fost făcute în două luni.

„Lucrarea s-a derulat pe parcursul vacanţei de vară din 2019, după ce am terminat cu examenele naţionale. S-a lucrat mai mult pe timpul nopţii, pentru că artiştii mai aveau vernisaje, expoziţii… În aproximativ două luni de zile au terminat. Totul a fost finalizat la termen, în septembrie 2019”, a afirmat directoarea, care este profesoară de Limba Română, conform sursei citate.

Se dă startul sezonului estival în România. Ce REGULI trebuie să respecte turiştii la plajă