O fregată canadiană în Marea Neagră survolată de un avion de vânătoare rusesc

Publicat: Marţi, 09 Septembrie 2014 06:40 // Actualizat: Marţi, 09 Septembrie 2014 06:40 // Sursa: romaniatv.net

O fregată canadiană în misiune sub comanda NATO în Marea Neagră a fost survolată de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, o manevră puţin apreciată de guvernul canadian care a denunţat luni acte 'inutil provocatoare', relatează AFP. 

Avionul de luptă 'al forţelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul HMCS Toronto nu a reprezentat nicio ameninţare pentru nava canadiană', a subliniat ministrul canadian al apărării Rob Nicholson, considerând aceste acte 'inutil provocatoare' şi 'susceptibile să crească şi mai mult tensiunile' în regiune. 

Fregata HMCS Toronto a plecat la sfârşitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Atlanticului cu 250 de marinari la bord şi elicoptere Sea King pentru a se alătura forţelor NATO. 

'Participarea HMCS Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată hotărârea Canadei de a contribui la pacea şi securitatea în Europa de Est şi Europa Centrală', a reamintit ministrul canadian al apărării. 

Aceste exerciţii sunt efectuate 'ca urmare a actelor de agresiune militară' şi 'ca urmare a invaziei Ucrainei' de către Rusia, a estimat Rob Nicholson. Canada şi forţele NATO trimit mesajul că 'acţiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze', a adăugat el. 

Anterior în aceeaşi zi, colegul său de la Afaceri Externe John Baird a indicat că Ottawa este gata să ia alte sancţiuni împotriva Moscovei pentru a-l face pe preşedintele Vladimir Putin să-şi schimbe poziţia 'nu numai în estul Ucrainei, dar de asemenea în Crimeea'.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fregate Marea Neagra HMCS Toronto John Baird MIG NATO Rusia Vladimir Putin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 sep 08:45
...iulie de pe coasta canadiana a Atlanticului cu 250 de marinari la bord si elicoptere Sea King pentru a se alatura fortelor NATO. rtv Related

...
09 sep 07:48
Răspunde | Votează email 0 email
mirela
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
09 sep 06:59
...de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, o manevră puţin apreciată de guvernul canadian …read more ...
09 sep 06:53
... O fregată canadiană în misiune sub comanda NATO în Marea Neagră a fost survolată de un avion de...
1
EUR
4.7205
RON
26 Jun
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H