O furtună de zăpadă a perturbat traficul: 1000 de maşini, blocate în nămeţi

Circa 1.000 de maşini au rămas blocate din cauza unei puternice furtuni de zăpadă care a afectat o zonă de coastă din apropierea Mării Japoniei marţi, determinând autorităţile să solicite ajutorul armatei, a informat presa locală, citată de DPA.

06 feb. 2018, 07:53
O furtună de zăpadă a perturbat traficul: 1000 de maşini, blocate în nămeţi

Aproximativ 1.000 de autovehicule au rămas blocate pe un drum dintre oraşele Sakai şi Awara din prefectura Fukui, atunci când furtuna de zăpadă a lovit regiunea Hokuriku, a raportat Jiji Press, citând responsabili locali. Nicio persoană nu a fost rănită, a precizat Jiji.

Pe măsură ce căderile de zăpadă au continuat pe coasta Mării Japoniei, autorităţile au dispus închiderea unor secţiuni ale drumurilor importante şi autostrăzilor din regiune.

În urma ninsorilor recente, stratul de zăpadă în localitatea Fukui a ajuns la 134 centimetri, iar cel din Hakusan la 158 de centimetri, a raportat postul NHK.

Agenţia Meteorologică din Japonia prognozează căderi de zăpadă suplimentare de până la 80 de centimetri pentru regiunea Hokuriku până miercuri dimineaţa şi de până 60 de ani centimetri pentru prefecturile Gifu şi Niigata.

Japonia a fost puternic lovită de iarnă. La sfârşitul lunii ianuarie, în Tokyo au fost înregistrate cele mai puternice căderi de zăpadă din ultimii patru ani. Ninsorile au cauzat peste 700 de accidente de circulaţie şi s-au soldat cu rănirea a sute de persoane.