O gravidă şi un bebeluş bolnav sunt blocati de miercuri seara în Primăria din Moviliţa

O femeie însărcinată şi un copil de un an bolnav care urmau să fie preluaţi de ambulanţă şi duşi la spital sunt blocaţi de miercuri seara în Primăria din Moviliţa, judeţul Ialomiţa.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 10:09
O gravidă şi un bebeluş bolnav sunt blocati de miercuri seara în Primăria din Moviliţa

300 de persoane sunt în momentul de faţă cazate în sediile mai multor primării din judeţ. Oamenii care sunt cazaţi la Primăria din Moviliţa aşteaptă ajutor din partea autorităţilor.

Femeia însărcinată este într-o situaţie stabilă din punct de vedere medical, însă foarte speriată. Ea se teme că nu va ajunge la timp la un spital pentru că nu se poate circula nici spre Bucureşti şi nici spre Urziceni. Acolo se află şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa care împreună cu autorităţile locale încearcă să deblocheze drumul, sau măcar pe un sens de mers pentru a putea să ducă pacienta la spital.

Copilaşul de un an are febră foarte mare şi varsă încontinuu. În sediul primăriei se mai află şi doi pacienţi care trebuie duşi la dializă la Spitalul de Urgenţă din Slobozia.

Se pare că pe acel sector de drum sunt patru echipaje de deszăpezire blocate. Prefectul judeţului a cerut sprijinul armatei, dar i-a rugat şi pe localnici să iasă cu lopeţi pentru a ajuta la deszăpezirea maşinilor blocate pe DN 2, dar şi a celor patru utilaje care au rămas înzăpezite, unele dintre ele în şanţul de pe marginea drumului.

În Ialomiţa continuă să ningă în partea centrală şi de est a judeţului, însă viscolul este cel care creează problemele. Sunt opt drumuri naţionale blocate şi alte zece drumuri judeţene închise.