O groapă uriaşă a bulversat traficul în Bucureşti chiar de Ziua Pământului

În timp ce Nicuşor Dan este interesat mai mult de oprirea toaletării copacilor în Capitală, şoferii au parte de capcane pe marile bulevarde.

22 apr. 2021, 23:15
O groapă uriaşă a bulversat traficul în Bucureşti chiar de Ziua Pământului

O nouă groapă uriaşă a dat peste cap traficul în Capitală joi seară. O parte din carosabil s-a surpat pe bulevardul Mihai Bravu, la intersecția cu Baba Novac, iar circulația a fost restricționată pe o banda. Poliția a dirijat circulația la fața locului pentru ca niciomaşină să nu ajungă în acea groapă uriaşă din carosabil, scrie hotnews.ro.

O tânără a căzut cu mașina într-o groapă, din cauza aburilor, în ianuarie

Tânăra aflată la volan nu a fost rănită, iar testarea a arătat că nu a consumat alcool. Accidentul a avut loc în București, la intersecția dintre străzile Doamna Ghica și Azuga.

Efecte colaterale ale reparaţiilor: O mașină s-a răsturnat într-o groapă RADET. Galerie FOTO

Nicuşor Dan are grijă de toaletarea arborilor şi gazonul de pe Arena Naţională

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori, cu scopul ca să protejeze vegetaţia din Capitală şi de a respecta „dreptul bucureştenilor la un aer curat”.

„Pentru a proteja vegetaţia din Bucureşti şi a respecta dreptul bucureştenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.

Nicuşor Dan a oprit avizele de toaletare pentru sute de arbori: „Au fost multe abuzuri”

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări şi nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenţii asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, în mod obişnuit, în această perioadă de vegetaţie nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetaţie uscată şi poate fi un pericol pentru cetăţeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acţiuni, vom organiza Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenţie asupra vegetaţiei să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

Primăria Capitalei a anunţat de asemenea, joi, într-un comunicat, că operaţiunile de montare a noului gazon pe Arena Naţională, în vederea Campionatului European, au durat aproximativ două săptămâni şi au costat circa 2,2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Producţia de gazon hibrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice, precizează primăria Bucureşti.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condiţiilor de stres după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.