O grupare afiliată SI revendică atentatele sângeroase împotriva armatei egiptene

Statul Islamic din Provincia Sinai, grupare afiliată Statului Islamic (SI), a revendicat miercuri o serie de atacuri simultane comise în Egipt împotriva pozițiilor armatei în nordul peninsulei Sinai, atacuri în care au murit cel puțin 15 soldați, potrivit unui bilanț provizoriu.

01 iul. 2015, 11:02
O grupare afiliată SI revendică atentatele sângeroase împotriva armatei egiptene

O grupare afiliată Statului Islamic revendică atentatele sângeroase împotriva armatei egiptene. ‘Leii califatului au atacat în mod simultan mai mult de 15 puncte de control ale armatei apostate’, a anunțat gruparea într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare. Informația nu a putut fi verificată din surse independente, transmit DPA și Reuters.

Provincia Sinaiul de Nord, situată în estul Egiptului, este bastionul grupării jihadiste Ansar Beit al-Maqdess, care s-a redenumit ‘Statul Islamic din Provincia Sinai’, pentru a marca afilierea la ‘califatul’ autoproclamat de gruparea jihadistă SI în zone din Irak și Siria.

Citeşte şi Statul Islamic a trecut la DECAPITAREA FEMEILOR din Siria. Două dintre ele au fost deja ucise în acest fel

Aceste atacuri survin la câteva zile după asasinarea procurorului general al Egiptului într-un atentat cu bombă, care a vizat convoiul său, la Cairo.

Forțele de securitate din Sinai sunt cu regularitate ținte ale atacurilor din partea grupărilor jihadiste, după ce președintele islamist Mohamed Morsi a fost destituit în iulie 2013.

Potrivit autorităților, sute de polițiști și soldați au fost uciși din 2013 în atacuri, în principal în Sinaiul de Nord, dar și la Cairo.