O grupare de minori a comis 179 de infracţiuni în ultimii trei ani

Minora agresată de fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ a fost cercetată în 20 de dosare penale instrumentate de Serviciul de Investigaţii Criminale, dintre care trei s-au soldat cu decesul victimelor.

25 mart. 2014, 13:43
O grupare de minori a comis 179 de infracţiuni în ultimii trei ani

Comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ, a declarat, marţi, că la momentul săvârşirii faptelor, minora nu avea împlinită vârsta de 14 ani, motiv pentru care nu a răspuns penal.

Minora care apare în acele imagini face parte dintr-o grupare cu 7 membri care în ultimii 3 ani a comis 179 de fapte de natură penală. Minora a fost cercetată în 20 de dosare penale, dintre care 3 sunt cu decesul victimei. În măsura în care membrii acesteia au împlinit 14 ani, în urma expertizării s-au luat măsuri de reţinere şi mandate pentru minori. Problema la care nu am găsit soluţie o reprezintă minorii care nu au împlinit 14 ani„, a declarat comisarul şef Paul Tablan.

Copilul care apare în imaginile filmate în sediul Poliţiei Piatra Neamţ a fost internat într-o instituţie medicală specializată din cauza problemelor grave de natură psihică pe care le are.

Inspectorul şef al IPJ Neamţ a adăugat că după mediatizarea cazului, Poliţia Neamţ s-a confruntat în continuare cu fapte penale săvârşite de minori sub 14 ani.

„Ne confruntăm, fără a da exemple pentru că noul Cod Penal nu permite, după evenimentul prezentat în mass-media cu situaţii de copii care săvârşesc în continuare furturi şi tâlhării, ultima produsă în cursul zilei de ieri”, a adăugat inspectorul şef al IPJ Neamţ.