O jurnalistă din Statele Unite ale Americii a orbit pe viaţă după ce a fost atacată de poliţie

O jurnalistă din Statele Unite ale Americii a orbit pe viață, după ce a fost atacă de poliție în urma protestelor violente din orașele americane. Zeci de reporteri au fost răniți, deși s-au legitimat, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 07:11
O jurnalistă din Statele Unite ale Americii a orbit pe viaţă după ce a fost atacată de poliţie

Poliția din Statele Unite ale Americii a încercat să disperseze protestatarii pe măsuri ce confllictele cu aceștia au escaladat, după moartea lui George Floyd.

USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA a relatat povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat.

Citește și: Washington DC, transformat în zonă de război. Anarhie în capitala SUA, protestatarii au vrut să ia cu asalt Casa Albă VIDEO

Un fotograf freelancer a postat pe Tweeter un mesaj în care a povestit cum a fost lovită cu un glonț de cauciuc în ochiul stâng și a fost nevoită să se deplaseze la spital pentru o intervenție de urgență. Ulteior, într-un update, aceasta a anunțat că nu își va mai recupa vederea cu ochiul stâng, însă acest lucru nu o va împiedica să își practice meseria.

”Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de filmare arată o lipsă profundă de respect asupra categoriilor profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documente un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor.

Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona. Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a a inhalat gaz lacrimogen.


loading...