O jurnalistă ucraineană, dispărută în Siria: Anhar Coşneva a mai fost văzută vineri, în Homs

Jurnalista în vârstă de 40 de ani este de origine ucraineană, dar locuieşte la Moscova şi colaborează la câteva publicaţii ruse. Ea a dispărut, vineri, în Siria, iar colegii şi familia sa cred că ar fi fost răpită.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 20:20
O jurnalistă ucraineană, dispărută în Siria: Anhar Coşneva a mai fost văzută vineri, în Homs

Anhar Coşneva a fost văuzută ultima oară vineri, în la 20 de kilometri distanţă de Homs, în apropierea localităţii Al-Qusayr, aflat la graniţa dintre Siria şi Liban. Este o zonă unde s-au produs multe violenţe între rebelii sirieni şi trupele guvernamentale.

La începutul săptămânii, Coşneva fusese în Tartus, cu o colegă, jurnalita Elena Gromova, unde ţinuseră discursuri în faţa locuitorilor de acolo, după cum a scris Daria Mitina, binecunoscută ca blogger şi fost deputat în Duma de Stat, citată de Daily Mail. Coceva urma să se întoarcă la Damasc, dar pe drum s-a răzgândit şi s-a îndreptat către Homs, de unde urma să transmită un reportaj pentru postul rus de televiziune NTV.

„Ultima informaţie pe care o avem despre ea este că vineri, în jurul prânzului, încerca să stailească legătura cu echipa noastră de televiziune din Damasc”,a  mai scris Mitina pe blogul ei. „Reuşise să facă legătura cu hotelul, dar aceasta a fost apoi întreruptă şi nu a mai reuşit să mai sune de atunci”, a adăugat ea.

Ambasada Rusiei din Damasc nu reuşeşte să dea de ea, iar surse din rândul forţelor de securitate libaneze care au ontactat voluntari din Armata Liberă Siriană nu au informaţii despre Coşneva. La rândul ei, Ambasada Ucrainei au transmis că nu a primit nicio informaţie despre dispariţia jurnalistei.

Coşneva este o susţinătoare a regimului lui Bashar al-Assad şi a criticat adesea forţele de opoziţie siriene, după cum informează rt.com.