O lună de la masacrul de la coaforul din Perla. Mărturiile supravieţuitorilor VIDEO

Cu o lună înaintea sărbătorilor de Paşte, România a fost zguduită de un eveniment fără precedent. Gheorghe Vlădan, angajat al ministerului de Interne, a intrat într-un coafor înarmat cu un pistol. Şi-a ucis soţia şi pe o colegă a acesteia, rănind alte şase persoane. "Vino să mă ajuţi, că nu pot să merg! A tras în toată lumea!". Este un fragment dintr-o convorbire telefonică a uneia dintre victimele tragediei de la coaforul din cartierul Dorobanţi.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 10:45
O lună de la masacrul de la coaforul din Perla. Mărturiile supravieţuitorilor VIDEO

Împuşcată în ambele picioare, una dintre femeile care erau în coafor şi-a sunat imediat soţul poliţist. „Vino repede să mă iei, că a venit soţul Feliciei şi a tras în toată lumea. În noi! Vino să mă ajuţi, că nu pot să merg”, i-a spus soţului la telefon Georgeta Roşu, una dintre coafezele împuşcate. 

Când a ajuns la ea, bărbatul a văzut că picioarele îi sângerau. Femeia a povestit clipele de groază chiar de pe patul spitalului.

„A descărcat pistolul către ea, două-trei gloanţe, pe urmă casiera Mariana i-a spus: „Domnule, ce faci? Sun la Poliţie!” În secunda doi a tras şi-n ea. A fost ca un coşmar. Pe mine m-a împuşcat în ambele picioare, la genunchi, pe o colegă în abdomen, o clientă-n abdomen, o colegă-n şold. A ieşit pe uşă calm, s-a dus la Electrica şi s-a predat. Zice: „Le-am împuşcat pe alea de la salon! Am venit să mă predau!”, a mai spus Georgeta.

Gheorghe Vlădan a declarat că nu-şi aminteşte exact ce s-a întâmplat: „Am luat pistolul din buzunarul hainei şi nu ştiu cum acesta s-a descărcat de două ori. Ulterior am aflat de la organele de urmărire penală că aş fi tras zece focuri. Nu am văzut momentul în care victimele au fost rănite şi au căzut la sol. Imediat am simţit o stare de temere. parcă nu aş fi fost eu în acele momente.” U

lterior, concluzia medicilor legişti a fost că Gheorghe Vlădan a avut discernământ în seara zilei de 5 martie, când a comis masacrul.