O mamă şi fiica ei din Botoşani au fost ridicate de poliţie din mijlocul străzii! Cele două plecaseră din izolarea la domiciliu

Poliţiştii din municipiului Botoşani au ridicat de pe stradă o adolescentă în vârstă de 17 ani și pe mama acesteia, în vârstă de 46 de ani, pentru că au încălcat măsura de izolare la domiciliu. Acestea au fost introduse într-un centru de carantină. 

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 13:14
O mamă şi fiica ei din Botoşani au fost ridicate de poliţie din mijlocul străzii! Cele două plecaseră din izolarea la domiciliu

Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă de 2.000 de lei, potrivit unei informări de presă transmise, vineri, de Instituţia prefectului. 

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că două persoane din municipiu nu respectă măsura izolării la domiciliu. Echipajul direcţionat la faţa locului a identificat pe stradă, două persoane de 17 ani, respectiv 46 de ani, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu. Cele două au fost sancţionate conform Ordonanţei Militare nr.2 cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus introducerea acestora într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile”, se arată în informare.

Citeşte şi: Armata intervine la Tăndărei unde sute de romi întorşi din străinătate nu respectă izolarea. Tătaru: Se poate ajunge şi la carantinare

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Botoşani au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 265.000 de lei, dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu şi 77 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, în valoare totală de peste 129.000 de lei.

Pe timpul misiunilor executate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, jandarmii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.400 de lei pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie impuse de ordonanţele militare.