O mamă susţine că un agent de la Poliţia Rutieră Ilfov i-a bătut, încătuşat şi umilit fiul

Imagini revoltatoare lângă Capitală. Un agent de la Poliția Rutieră Ilfovar ar fi bătut, încătușat și umilit un tanar pe DN1. Incidentul a avut loc după ce o femeie a fost oprită pe DN1 pentru un control, în timp ce se grăbea să ajungă la un spital, deoarece tânărul de 21 de ani se simțea rău. De partea cealaltă, autoritățile anunță că tânărul a înjurat și bruscat un polițist și că este cercetat pentru ultraj.

RomaniaTV.net
01 feb. 2019, 10:53
O mamă susţine că un agent de la Poliţia Rutieră Ilfov i-a bătut, încătuşat şi umilit fiul

În urma acuzațiilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au precizat că tânărul de 21 de ani „ar fi început să devină recalcitrant și ar fi adresat injurii la adresa polițistului, care solicitare documentele”, atunci când au procedat la „legitimarea femeii care conducea autoturismul”, respectiv atunci când au oprit-o pe mama acestuia.

Potrivit autorităților, tânărul ar fi coborât din mașină și l-ar fi bruscat și trântit pe polițist, atunci când acesta a dorit să-l legitimeze. „Tânărul a fost imobilizat și încătușat, iar în urma evenimentului, niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit vătămări corporale care să necesite îngrijiri medicale de specialitate. Ulterior, persoanele în cauza au fost conduse la sediul I.P.J. Ilfov, în vederea continuării cercetărilor”, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, într-un comunicat.

În urma incidentului a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Corina Rădulescu a povestit, într-un mesaj pe Facebook, că se întorcea de la aeroport, unde a mers pentru a-l lua pe fiul ei, care „trăiește și studiază de 3 ani în Olanda, la una dintre cele mai prestigioase universități de artă din lume”.

Ea spune că fiul ei se simțea rău, iar la sosirea în București avea frisoane și febră. De aceea, a încercat să ajungă cât mai rapid la un spital de urgență. Cei doi au fost trași pe dreapta pe DN1, în apropiere de aeroport, din cauza unui far defect, după cum mai scrie femeia. „I-am comunicat din prima politistului că e o urgență medicală, să dea amendă, ce dorește dânsul, dar să ne lase să ajungem la spital cât mai repede. „Sigur doamnă, știm că se poartă acum virozele, dar dvs. nu vreți să prezentați actele”, asta în timp ce scoteam documentele din geantă. „Plus că eu sunt aici să mă impun”, a adăugat agent șef Mitruț de la Poliția Rutieră”, povestește femeia.

Potrivit acesteia, fiul ei începuse să se simtă din ce în ce mai rău, fiind „nedormit de câteva nopți din cauza durerilor de gât și dinți, într-o stare de irascibilitate”. Adolescentul a „început să înjure, da, a înjurat, rugând polițistul să ne lase să mergem la spital”, continua ea. Atunci, tânărul de 21 de ani ar fi fost agresat de agentul rutier. „Același polițist a mers pe partea dreaptă a mașinii, l-a scos cu forța, l-a pus la pământ, a început să-l lovească într-un mod cum am văzut doar în filme, l-a încătușat și umilit permanent. „Aaaa, ai venit din Olanda? Cred că ai mâncat prăjiturele cam multe acolo, de vrei să ataci polițiștii.” Asta mi-au auzit urechile, dar refuz să cred că este adevărat”, mai scrie femeia pe Facebook, unde a publicat și mai multe fotografii cu echipajul de poliție, precum și un filmuleț cu incidentul. P

Pe filmare se aude cum femeia îi roagă pe agenți să-l lase în pace, în timp ce agentul care îl încătușează spune că acesta l-a înjurat. „Scriu acum de la Poliția Ilfov, unde ne-au dus după două ore de stat în frig, degeaba, făcându-l pe băiat drogat și nebun, el fiind încătușat, lovit și, repet, într-o mare urgență medicală. Este ora 3.30 și dăm declarații și se iau amprente, de parcă am fi ultimii infractori. Întreb și eu: cine răspunde de sănătatea băiatului meu? (…) Eram o femeie singură cu un băiat bolnav în mașină, în drum spre spital. În loc de investigații medicale, avem parte de investigații criminale.”, mai scrie Corina Rădulescu.