O maratonistă a murit subit după de ce s-a îmbolnăvit de gripă. Nu avea alte probleme de sănătate

Femeia a murit la vârsta de 36 de ani, după ce alergase 13 kilometri și a sărbătorit Hanukkah cu familia. Nimeni nu se aștepta la așa ceva.

28 dec. 2022, 21:13
O maratonistă a murit subit după de ce s-a îmbolnăvit de gripă. Nu avea alte probleme de sănătate
O femeie a murit din cauza gripei

La două zile după o duminică plină de activități, Price Meropol McMahon a murit din cauza complicațiilor apărute în urma îmbolnăvirii de gripă. Femeia locuia în Wellesley, statul Massachuttes și era mama a doi copii.

Doctorul care s-a ocupat de tratarea acesteia a spus despre cazul ei este „unul la un milion”, potrivit fratelui femeii, Ian Meropol, citează digi24.ro.

Citește și: Cântăreaţa Linda de Suza a murit în Franţa la vârsta de 74 de ani

McMahon a ocupat postul de director executiv al American Express și Burberry și nu avea probleme de sănătate identificate, obișnuid să alerge la maraton. În ciuda acestori lucruri, femeia a făcut febră în noaptea de luni, marți dimineață a fost internată la spital cu dificultăți de respirație, iar după-amiază a murit.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, circa un miliard de oameni se îmbolnăvesc anual de gripă, iar dintre aceștia, între 290.000 și 650.000 mor din cauza complicațiilor.

Copiii și adolescenți cu vârste sub 18 ani sunt cea mai vulnerabilă categorie, iar bolnavii sub 2 ani și cei de peste 65 de ani au cea mai mare probabilitate de a muri, mai ales dacă suferă de boli de inimiă, astm sau diabet. Complicațiile pot fi pneumonia bacterială, infecții ale urechii, ale sinusurilor și agravarea bolilor cronice.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a băut singur patru litri de vin roşu

Singurele care pot preveni și reduce riscul apariției complicațiior severe sunt vaccinurile antigripale. Acestea previn milioane de cazuri și mii de decese anual. Nu se știe dacă McMahon era vaccinată sau nu.

Femeia era căsătorită de 10 ani și avea doi copii de cinci și șapte ani.