O masă la restaurantele de pe litoralul românesc, mai scumpă decât o noapte de cazare. Cât costă o ciorbă în stațiunile de la malul mării

Ciorba e la mare căutare în restaurantele din stațiunile de pe litoralul românesc. Turiștii au fost surprinși de prețurile de la mare.

02 aug. 2023, 11:49
O masă la restaurantele de pe litoralul românesc, mai scumpă decât o noapte de cazare. Cât costă o ciorbă în stațiunile de la malul mării
Cât costă o cirobă în restaurantele de pe litoralul rormânesc

În plin sezon, litoralul românesc a fost asaltat de turiști, dar mare a fost surprinderea acestora când au văzut cât te costă să iei masa la restaurant. Dacă prețurile pentru cazări au reușit să se mențină, nu la fel putem spune și despre cele de la mâncare.

Hotelierii și proprietarii de restaurante și localuri s-au pregătit temeinic pentru a face față valului de turiști. Dacă tarifele la cazare nu au înregistrat creșteri semnificative, în restaurante situația este cu totul diferită, prețurile fiind destul de ridicate în comparație cu anii trecuți.

Citește și: Val de nemulțumiri pe litoralul românesc, din cauza serviciilor oferite. Turiștii sunt extrem de revoltați: „Oameni veniți din toată țara își cereau banii înapoi”

Într-un restaurant de tip „împinge tava” din Eforie Nord, o ciorbă costă aproximativ 20 de lei, iar la un restaurant obișnuit, prețul pentru același preparat ajunge chiar și la 40 de lei.

Într-un dintre cele mai cunoscute restaurante din Agigea, turiștii trebuie să plătească aproximativ 100 de lei pentru un platou combinat cu fructe de mare pentru două persoane. Varianta mai mare, pentru cinci persoane, ajunge până la 200 de lei. O porție de hamsii prăjite costă cel puțin 25 de lei/200 de grame, în preț fiind inclus și mujdeiul, potrivit playtech.ro.

Citește și: Incredibil! Suma derizorie pentru care un salvamar își riscă viața pe litoralul românesc

În aceeași zonă, la un alt restaurant, același preparat, la care se adaugă și o porție de mămăligă pe plită, costă 36 de lei, pentru 200 de grame.

Mamaia, stațiunea care atrage cei mai mulți turiști, are prețuri pe măsură. O porție de mici cu cartofi prăjiți costă aproximativ 40 de lei, borșul de pește este 35 de loe, iar mămăliguța cu brânză 32 de lei.