O maşină care circula haotic pe străzile din Suceava, oprită de poliţişti. Şoferul era minor şi consumase alcool

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au oprit în trafic, duminică după-amiaza, un autoturism la volanul căruia se afla un copil. Acesta circula haotic pe străzile din Frătăuții Noi, punându-i în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic. Potrivit monitoruldesv.ro, minorul consumase şi băuturi alcoolice. 

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 13:24
O maşină care circula haotic pe străzile din Suceava, oprită de poliţişti. Şoferul era minor şi consumase alcool

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat un BMW de culoare verde închis, condus de un copil care nu avea nici măcar buletinul asupra sa. cercetările ulterioare au stabilit faptul că minorul avea 16 ani şi domicilia în Frătăuții Noi.

Citeşte şi Accident cu un microbuz furat. Şoferul nu avea permis

Adolescentul mirosea a alcool și le-a declarat polițiștilor că a băut o bere înainte de a se urca la volan. În urma testului de alcoolemie, s-a constata o concentrație de 0,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. O alcoolemie mică, pentru care minorul s-a ales doar cu amendă, nu și cu dosar penal.

În plus, maşina avea ITP-ul expirat de mai bine de 5 ani, iar polița RCA era, la rândul ei, expirată. Minorul va răspunde penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. În plus, acesta a încasat și amenzi în valoare de aproximativ 1200 de lei.