O mie de persoane sunt date dispărute în sudul Filipinelor afectat de furtuna tropicală Washi

O mie de persoane sunt încă date dispărute în urma furtunii tropicale Washi care a afectat sudul Filipinelor şi s-a soldat deja cu peste 1.000 de victime, au anunţat vineri serviciile de urgenţă guvernamentale, transmite AFP, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 07:02
O mie de persoane sunt date dispărute în sudul Filipinelor afectat de furtuna tropicală Washi

Bilanţul provizoriu al inundaţiilor devastatoare, care au distrus o parte din insula Mindanao (în sud) şi a afectat în jur de 471.000 de persoane sub diverse forme, este de 1.080 de morţi şi 1.079 dispăruţi, a indicat un responsabil cu siguranţa civilă, Ana Caneda.

Un bilanţ precedent publicat joi era de 1.010 morţi şi 51 de dispăruţi.

Diferenţa se explică prin raportările recente făcute către autorităţi de locuitorii zonelor rurale ale căror rude nu s-au mai întors de la muncă din oraşele sudice afectate de intemperii, a declarat Caneda. Unii s-au dus la faţa locului pentru a descoperi că locuinţa părinţilor a fost luată de ape.

Naţiunile Unite au lansat joi un apel la ajutor internaţional pentru sinistraţii inundaţiilor. Coordonatorul ONU pentru Filipine, Soe Nyunt-U, a solicitat statelor, organizaţiilor umanitare şi altor donatori să strângă 28,6 milioane de dolari pentru ajutorul de urgenţă.