O navă a Poliţiei de Frontieră a participat la o misiune de trei luni în Marea Egee. Câţi migranţi au salvat marinarii români FOTO

Publicat: Miercuri, 10 Iulie 2019 11:21 // Actualizat: Miercuri, 10 Iulie 2019 11:21 // Sursa: romaniatv.net

O navă a Poliţiei de Frontieră care a supravegheat frontierele Europei din Marea Egee timp de trei luni a revenit în ţară. Ambarcaţiunea a avut în acest interval 89 de misiuni şi opt acţiuni de căutare şi salvare, în timpul cărora a salvat peste 350 de migranţi pe mare.

Echipajul navei maritime MAI 1101 din dotarea Gărzii de Coastă s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de trei luni, anunţă Poliţia de Frontieră într-un comunicat. Misiunea va fi continuată de de nava MAI 1104, care a plecat deja spre Egee.

În perioada 1 aprilie - 30 iunie, nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea "Poseidon 2019", organizată sub egida FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee şi cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

"Pe durata operaţiunii, poliţiştii de frontieră români au executat 89 de misiuni în Marea Egee, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 910 ore de patrulare. În această perioadă, poliţiştii de frontieră români au participat la 8 acţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat, în total, 351 de persoane (126 de femei, 175 bărbaţi şi 50 de minori), care se aflau pe diferite ambarcaţiuni în apele Mării Egee, în încercarea de a ajunge în spaţiul european", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa citată menţionează că în aceste cazuri, la bordul navelor româneşti, au fost derulate acţiunile specifice (triere şi evaluare medicală), ulterior persoanele în cauză fiind transportate în porturile greceşti şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice.

În perioada 1 iulie - 30 septembrie, Poliţia de Frontieră Română a detaşat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o altă navă maritimă de supraveghere, MAI 1104, cu un echipaj format din 26 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ 3 luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute, în apele Mării Egee, misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2019" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Frontex Garda de Coastă migranti marea egee poliţia de frontieră
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H