S-a deschis o nouă anchetă în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei după ce a născut

A fost deschisă o nouă anchetă la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut. Colegiul Medicilor Brăila a anunţat că s-a autosesizat şi vor face verificări.

12 nov. 2019, 07:29
S-a deschis o nouă anchetă în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei după ce a născut

Specialiştii Colegiului Medicilor vor să afle dacă în acest caz au fost făcute erori şi dacă cineva poate fi tras la răspundere.

Totodată, la Spitalul Judeţean Brăila, a fost demarată şi o anchetă internă. Verificări fac şi poliţiştii, precum şi inspectorii de sănătate publică, ultimul control fiind demarat la cererea Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii intervine în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut. Control la Spitalul din Brăila

În urmă cu o lună, Ana Maria Păduraru a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă. Totul a fost bine timp de trei săptămâni, iar apoi tânăra mămică a început să se simtă rău. Tânăra acuza durere de picior, motiv pentru care a mers la Spitalul Judeţean Brăila. Aici a primit însă tratament cu antiinflamatoare şi a fost trimisă acasă. A doua zi, pentru că se afla în impsobilitatea de a se mai mişca, familia tinerei a chemat salvarea care a dus-o de urgenţă la spital, unde medicii au spus că tânăra are meningită.

În cele din urmă, tânăra şi-a pierdut viaţa din cauza septicemiei. Părinţii fetei spun că, în urma necropsiei, s-a stabilit că Ana Maria ar fi murit din cauză că la naştere medicii nu ar fi îndepărtat întreaga placentă.

Ana Maria, tânăra care s-a stins la 19 ani din cauza neglijenţei medicilor, înmormântată! Mama sa nu s-a dezlipit de sicriu